Tysk-britisk oljeselskap bytter navn: Centrica og Bayerngas blir Spirit Energy

Etter at britiske Centrica og tyske Bayerngas sin norske virksomhet annonserte at de hadde funnet tonen i sommer, har de to nå bestemt seg for et navnebytte.

Slik vil subsea-feltet Oda se ut når det skal stå klart i 2019. Feltet skal kobles til plattformen på Ula-feltet (i bakgrunnen).
Publisert:

Spirit Energy er navnet på det som frem til nå har vært olje- og gassdivisjonen til britiske Centrica og den norske virksomheten til Bayerngas. Navnebyttet skal være gjennomført innen nyttår.

Det opplyser Centrica i en melding til E24.

Målt i produksjon blir Spirit Energy det niende største selskapet på norsk sokkel.

Fusjonen mellom de to virksomhetene ble annonsert i juli, og i henhold til planen skal Centrica bidra med om lag 340 millioner pund i frisk kapital frem til 2022 for å sikre en eierandel på 69 prosent i det nye selskapet, mens aksjonærene til Bayerngas blir sittende med resten. Münchens kommunale energiselskap er for øvrig den største aksjonæren i Bayerngas.

– Jeg er glad for å kunne annonsere navnet på det nye selskapet – for meg står det for den vitaliteten og energien vi ønsker å se i den nye organisasjonen, sier Chris Cox, som i dag leder Centricas olje- og gassdivisjon og som bli sjef for Spirit Energy.

Hold deg oppdatert på oljenæringen!

Last ned minE24 i App Store eller Google Play og bli varslet om siste nytt.

Chris Cox blir sjef i Spirit Energy

Vurderer børsnotering

Spirit Energy regner med å få en produksjon per dag på rundt 95.000 fat oljeekvivalenter i snitt og en produksjon på 50 til 55 millioner fat olje og gass i 2017 fra totalt 27 felt. Selskapet opplyser at de har 625 millioner fat i såkalte 2P-reserver og 2C-ressurser.

– Det er nå tre måneder siden vi offentliggjorde vår intensjon om å slå sammen de to virksomhetene. Vi har god fremgang i arbeidet med sammenslåingen, og det er stor aktivitet i begge selskapene nå som vi nærmer oss lansering av Spirit Energy, sier Cox.

Da fusjonen ble annonsert i juli opplyste selskapene at de vil vurdere en børsnotering på mellomlang sikt, og i forbindelse med navneskiftet til Spirit opplyses det ikke om noen endringer i de planene.

Bygger ut

Norsk sokkel er et av satsingsområdene for det nyfusjonerte konsernet. Konsernet har hatt hovedkontoret sitt i London og det vil også Spirit Energy fortsette med.

Les også

Lager nytt oljeselskap: Centrica og Bayerngas Norge slår seg sammen

Spirit Energy eier en portefølje bestående av to tredjedeler gassressurser og resten olje. 22 prosent av produksjonen kommer fra felt de selv er operatør for.

Samtidig som de eier lisenser i Stafjord-, Kvitebjørn-, Valemon- og Ivar Aasen-feltene på norsk sokkel, Hejre- og Solsort-utbyggingene i Danmark og Morecampe- og Cygnus-feltene i Storbritannia, er selskapet også operatør på en rekke lisenser.

Den viktigste er trolig Oda-feltet, som skal bygges ut og starte produksjon i 2019. I tillegg er selskapet operatør på Fogelberg. Selskapet er også partner i utbyggingene av Maria- og Skarfjell-feltene.

Begge selskapene driver også leting på norsk sokkel. Bayerngas Norge har lagt inn to letebrønner i sitt leteprogram i år, hvorav de er operatør for den ene.

Les også

Nå skal Oda-feltet bygges ut for 5,4 mrd.

Les også

Nytt kontraktsdryss i Nordsjøen: Leverandører sikret kontrakter verdt over to mrd.

Les også

Tysk-britisk allianse skaper nytt oljeselskap

Publisert:

Her kan du lese mer om