Odfjell Drilling skal bore for Neptune med kinesisk rigg

Oljeselskapet Neptune har gitt den nye Beacon Atlantic-riggen sitt første oppdrag. Odfjell Drilling skal drifte den kinesisk byggede boreriggen, og de vurderer å kjøpe den.

Beacon Atlantic-riggen driftes av Odfjell Drilling og eies av CIMC Raffles. De to har inngått en opsjonsavtale på at Odfjell kan kjøpe riggen. Det første oppdraget til riggen er for Neptune Energy
Publisert:

Oljeselskapet Neptune Energy melder at de har inngått en riggkontrakt med CIMC Offshore og den splitter nye boreriggen Beacon Atlantic for boring av seks brønner.

Riggen skal driftes av Odfjell Drilling i fire år og det norske riggselskapet har også sikret seg en opsjon på å kjøpe riggen. Odfjell har også inngått en avtale om å drifte søsterriggen Beacon Pacific.

Overfor E24 opplyser kommunikasjonssjef Liv Jannie Omdal i Neptune Energy at partene ikke går ut med kontraktsverdien, men at de har «forhandlet frem en konkurransedyktig dagrate for riggen».

Beacon Atlantic er en såkalt «harsh environment»-rigg, altså at den er designet for å operere under krevende vær- og sjøforhold, inkludert vinter. Riggen står for tiden hos CIMC Raffles’ verft i Yantai i Kina og den skal gjennom endelig klargjøring og sjøprøver før den skal være ferdig til sommeren. Deretter skal den skal seile til Norge mot slutten av året.

Fra slutten av 2019 skal riggen bore tre produksjonsbrønner på Duva-feltet som er under utbygging (tidligere kjent som Cara-feltet). Deretter skal riggen etter planen bore tre produksjonsbrønner på den nye delen av Gjøa-feltet, kalt Gjøa P1.

Har opsjoner på flere brønner

Neptune Energy opplyser at kontrakten har opsjoner på å bruke riggen til flere produksjon- eller letebrønner etter dette. Ifølge Odfjell Drilling er det snakk om en opsjon på 10 brønner til.

– Med kontrakten for denne moderne riggen er vi i rute med utbyggingen av Duva og Gjøa P1-feltene, som begge er sentrale i vår norske Nordsjø-portefølje. Produksjonsstart på Duva forventes i slutten av 2020 og tidlig 2021 for Gjøa P1, sier Odin Estensen, administrerende direktør i Neptune Energy i Norge, i en uttalelse.

– Riggen har halvannet boretårns effektivitet. Dette gjør det mulig å utføre parallelle operasjoner, noe som sikrer et effektivt boreprogram. I fellesskap med Odfjell Drilling har vi allerede kompetent personell til stede på verftet for oppfølging og gjennomføring, sier Erik Oppedal, prosjektdirektør for feltutvikling i Neptune Energy Norge.

Les også

Oda er i produksjon 800 mill. under budsjett

Les også

Fant mer olje i Froskelår

Les også

Kritisk til Jensens oljeaksje-grep: – Meningsløst

Publisert:

Her kan du lese mer om