Bemanningsselskap kjøper havvindaktør

Stavanger-baserte Caera kjøper opp Energy Innovation i Egersund. Selskapene posisjonerer seg for havvind-boomen som ventes utenfor norskekysten.

Christine Lervik, daglig leder i Caera, og Frank Emil Moen, daglig leder i Energy Innovation, utenfor Energy Innovations lokaler i Egersund næringspark.
Publisert:

Bemanningsselskapet Caera, med røtter i olje- og gassbransjen, sikter seg inn mot leverandørindustrien for den norske satsingen på havvind, som nå er i startgropa.

Med oppkjøpet av Energy Innovation i Egersund, skaffer de seg kompetanse og treningsfasiliteter som allerede brukes i opplæring av teknikere til vindturbiner på land.

Både Caera og Energy Innovation har intensjonsavtaler med konsortiet Norsman Wind, som har varslet at de vil søke konsesjon om å bygge ut 1,4 GW havvind i området Sørlige Nordsjø II.

Les også

Equinor, Hydro og RWE blir partnere: Satser på havvind sør i Nordsjøen

Energy Innovation tilbyr kurs, utdanning og sertifisering for servicepersonell til vindkraftbransjen, har verksted for vedlikehold av vindturbiner, og er involvert i flere forskning- og utviklingsprosjekter om havvind.

Egersund Energy Hub, der Energy Innovation holder til, er planlagt som drifts- og vedlikeholdssenter for havvindutbyggingen Sørlige Nordsjø II, i planene fra Norsman Wind.

Les også

Vil legge 35 milliarder i havvindprosjekt

2,5 millioner til fylkeskommunen

Rogaland fylkeskommune var fram til Caeras oppkjøp den største eieren av Energy Innovation, med 40 prosent av aksjene. Fylkeskommunene er nå kjøpt ut, mens de andre eierne av Energy Innovation – det lokale selskapet Espeland Energi og de to tyske selskapene Sky Wind og RS Consultants – har fått aksjeposter i Caera, sier Frank Emil Moen til E24/Aftenbladet.

Mette Fossan, næringssjef i Rogaland fylkeskommune, skriver i en e-post til E24 at fylkeskommunens eierandel på 40 prosent ble solgt for 2,5 millioner kroner.

Christine Lervik i Caera ønsker ikke å si noe om hva de betalte for oppkjøpet av Energy Innovation.

Publisert: