Eni og Hitecvision vurderer salg av Vår Energi-aksjer for milliardbeløp

Selskapene vurdere å selge rundt 124,8 millioner aksjer etter at oljeselskapet har steget kraftig siden det gikk på børs i februar.

Dette er Goliat-feltet i Barentshavet, hvor Vår Energi er operatør.
Publisert:

Eni International og Hitecvision melder onsdag ettermiddag at de vurderer å selge Vår Energi-aksjer som tilsvarer rundt fem prosent av aksjene i selskapet. Det kommer frem i en børsmelding.

Selskapene vurderer å selge 124,8 millioner av aksjene de sitter på i oljeselskapet.

Vår Energi-kursen ligger på 45,87 kroner ved stenging onsdag. Dermed vil Eni og Hitecvision potensielt selge aksjer for over 5,7 milliarder kroner.

Eni skal i utgangspunktet stå for rundt 20 prosent av aksjene som selges, mens Hitecvision skal stå for rundt 80 prosent. Den endelige fordelingen vil legges frem når det endelige tilbudet er klart.

Største eier

Det italienske oljeselskapet Eni sitter på rundt 1,6 milliarder Vår Energi-aksjer, og er den klart største aksjonæren med en eierandel på over 64 prosent av oljeselskapet

Hitecvision eier 613 millioner aksjer gjennom selskapet Point Resources, og eier med det i underkant av 25 prosent av Vår Energi-aksjene. Oppkjøpsfondet er først og fremst involvert i energisektoren.

Selskapene har hyret inn DNB Markets, JP Morgan og Sparebank 1 Markets i forbindelse med at de vurderer salg.

Opptur på Børsen

Vår Energi ble notert på Oslo Børs i midten av februar i år, og har steget kraftig siden den gang. De siste tre månedene har aksjen steget nesten 35 prosent.

Olje- og gassprisene har steget kraftig den samme perioden.

Les også

Sterkere fra Vår Energi i første kvartal

Det endelige tilbudet ventes å være klart før Oslo Børs åpner torsdag.

Dersom Eni og Hitecvision selger det antallet aksjer som forespeiles i meldingen, vil andelen Vår Energi-aksjer som fritt kan kjøpes og selges i markedet øke fra rundt 11 prosent til omtrent 16 prosent, ifølge selskapene.

I forbindelse med tilbudet forplikter også Eni og Hitecvision til å ikke selge flere Vår Energi-aksjer de neste 90 dagene, utover de som selges i forbindelse med dette tilbudet.

Les også

Vår Energi-sjefen tror prisene holder seg høye

Publisert:

Her kan du lese mer om