EU stenger grensene for billig, kinesisk solkraft

Billigproduserte, kinesiske solcellepaneler har flommet over på det europeiske markedet, men nå sier EU stopp. - Bra for markedet, mener norske REC.

VERNES: EU tar grep for å hindre at billige, kinesiske solcellepaneler skal dumpes i Europa.
Publisert:

REC har base i Singapore og er en av verdens ledende aktører på solkraft. Visepresident for salg og marked, Luc Graré, sier seg godt fornøyd med at EU nå innfører tiltak for å motvirke den økonomiske dumpingen Kina bedriver på solcellepaneler.

– Vi er fornøyde med at usikkerheten som har oppstått på grunn av diskusjonene om anti-prisdumping-tiltak nå er over og at investorenes tillit i solkraftprodukter kan gjenopprettes, sier Graré til NTB.

Kinesiske selskaper har ifølge EU overprodusert solcellepaneler og solgt dem til dumppris i Europa. I sommer ble Kina og EU enig om en minimumspris, men ikke alle kinesiske produsenter har rettet seg etter dette.

Med de nye tiltakene håper EU å stoppe prisnedgangen på solcellepaneler, og sikre stabile priser for framtiden.

– Europa er og kommer fortsatt til å være et viktig marked for REC og denne løsningen gjør at RECs solcellepaneler er i en attraktiv og stabil prissituasjon, sier Luc Graré.

Produktene REC leverer settes sammen og eksporteres fra Singapore, og har ikke kinesiske komponenter i seg.

REC Solar er opp 1,78 prosent til 86 kroner per aksje på Oslo Børs mandag. «Gamle REC» er opp 3,6 prosent til 2,53 kroner per aksje.

Les også: Solenergiselskap mot strømmen på Oslo Børs

Les også: Enger får bonus om «nye» Rec selges innen to år

Les også: Ulltveit-Moe kan gjøre comeback i Rec-styret

Publisert:

Her kan du lese mer om