Krever oppvask i TGS

Seismikkselskapet TGS' nest største aksjonær, Folketrygdfondet, fikk først vite om Økokrims razzia i mediene. Nå vil toppsjefen ha svar.

AKSJONÆR: Folketrygdfondets administrerende direktør Olaug Svarva vil ha svar fra TGS. Folketrygdfondet eier deler av det skattesvik-siktede selskapet.
Publisert: Publisert:

Det var oljeskattekontoret som leverte anmeldelsen som tirsdag førte til at flere personer ble pågrepet, og flere selskaper siktet under en razzia i TGS' kontorer i Asker.

Selskapets nest største aksjonær, Folketrygdfondet, fikk først vite om Økokrims aksjon gjennom mediene, skriver Dagens Næringsliv.

Vil ha orientering

Nå krever administrerende direktør i Folketrygdfondet, Olaug Svarva, oppvask i seismikkselskapet.

- Vi vil ta kontakt med TGS for å få en orientering så snart det er mulig. Det er viktig for oss å få redegjørelse fra styret i en så alvorlig sak som dette. Vi forventer at selskapet legger til rette for at alle forhold kan avklares så raskt som mulig, og som aksjonærer forventer vi at selskapet vil informere markedet underveis, sier Svarva til Dagens Næringsliv.

Folketrygdfondet eier seks prosent av seismikkselskapet, som tirsdag ble siktet for brudd på skatteloven og verdipapirhandelloven.

Skattesvik

Ifølge Økokrim går siktelsen mot TGS ut på grovt skattesvik, eller medvirkning til det. Ifølge politiadvokat Marianne Steensen Bender i Økokrim skal selskapene ha «bedratt staten for flere hundre millioner kroner».

Bakgrunnen for aksjonen mot TGS kan ligge i oljenæringens bruk av en gunstig skatteordning som ble innført fra 2005, som skulle gjøre det lettere for selskaper som ikke allerede har inntekter fra oljeproduksjon å investere i leting etter olje.

Les også:

Gullkantet skatteordning kan være kjernen i Økokrim-aksjonØkokrim sikter TGSSeismikkselskap til topps på Oslo BørsTGS med seismikksamarbeid i BarentshavetSolid vekst for Folketrygdfondet

Publisert: