Solstad Offshore fortsatt ikke enige med kreditorene – venter å lande kriseavtale innen en uke

Kriserederiet klarte ikke bli enige med kreditorene i april, men venter nå at en avtale om en restrukturering er klar i løpet av den neste uken.

Lars Peder Solstad er sjef for Solstad Offshore.
Publisert:

Det pressede offshorerederiet Solstad Offshore, der John Fredriksen og Kjell Inge Røkke er storeiere, kommer torsdag kveld med en oppdatering på de omfattende forhandlingene det har hatt med kreditorene det siste halvannet året – i håp om å redde det gjeldstyngede selskapet.

Solstad trekker frem at det har gjort tydelig fremskritt med sentrale interessenter i forhandlingene om å lande en restrukturering.

Ny betalingsutsettelse

Noe mer tid er imidlertid nødvendig for å få med alle sammen, skriver selskapet.

Derfor har Solstad Offshores betalingsutsettelser blitt forlenget av alle kreditorer utenom en frem til og med 8. mai, opplyses det.

Selskapet venter at en avtale, som egentlig skulle vært landet i dag, vil være i boks innen en uke.

Offshorerederiet sliter tungt etter oljekrisen som strupet oljeselskapenes investeringer, barberte ratenivåene og sendte båtene i opplag. Løsningen vil resultere i en betydelig restrukturering av balansen, som også vil vanne ut aksjonærene.

Da kriseløsningen ble skissert i slutten av mars, kommenterte offshoreanalytiker Turner Holm i Clarkson Platou den slik:

– Det er litt for lite, for sent.

Les også

Analytiker om Solstads redningspakke: – Litt for lite, for sent

Over 33 milliarder i gjeld

Offshorerederiet ble landets største i 2017 etter en sammenslåing av Solstad Offshore, Farstad Shipping og Deep Sea Supply i kjølvannet av oljekrisen.

Hovedproblemet til Solstad Offshore og andre offshorerederier er kombinasjonen av lave rater og en høy gjeld, som gjør at de ikke får inn nok penger til å dekke utgiftene til renter og avdrag.

Den samlede rentebærende gjelden til Solstad Offshore er nå på rundt 33,5 milliarder kroner.

Aksjen ligger skadeskutt på Oslo Børs til en kurs på 43 øre. Det tilsvarer en markedsverdi på 126,5 millioner kroner.

Publisert: