Thailandske Bangchak spytter 933 mill. inn i oljeselskapet Okea

Oljeselskapet der Erik Haugane og Ola Borten Moe står i spissen har nå fått sin varslede vitamininnsprøytning

Sjef i oljeselskapet Okea, Erik Haugane.
Publisert:

Oljeselskapet Okea har nå gjennomført en ny ekstraordinær generalforsamling og vedtatt emisjonen som sørger for at den thailandske drivstoffkjeden Bangchak kommer inn på eiersiden.

Okea ble blant annet startet av tidligere Det norske-sjef Erik Haugane og tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Totalt skal det utstedes 4,03 millioner aksjer til en kurs på 231,46 kroner til Bangchak, noe som innebærer at Okea får inn 933 millioner kroner i frisk kapital. 3,1 millioner av aksjene er ordinære aksjer, mens de siste 901.061 aksjene er A-aksjer uten stemmerett.

Gitt at Okea hadde 4,19 millioner aksjer fra før, vil Bangchak sitte med 49 prosent av aksjene og 42,7 prosent av stemmene i Okea etter emisjonen.

I tillegg til selve emisjonen ble det også vedtatt styreendringer i Okea på generalforsamlingen 1. november. Chaiwat Kovavisarach, konsernsjef i Bangchak Cooperation Ltd., og Michael Willian Fisher, konserndirektør i samme selskap, ble valgt inn i styret.

Les også

Okea kjøper feltandeler fra Norske Shell for 4,52 mrd.

Hentet 110 mill. tidligere i høst

Den ekstraordinære generalforsamlingen 1. november ble avholdt en måneds tid etter forrige ekstraordinære generalforsamling, der en annen emisjon på 110 millioner kroner ble vedtatt til den samme kursen på 231,46 kroner per aksje.

På generalforsamlingen i oktober ble det også vedtatt å utstede 85.353 tegningsretter til eksisterende aksjonærer, som vil utløses avhengig av utviklingen på Grevling-lisensen.

De 110 millionene skal blant annet brukes til å finansiere driften og sikre arbeidskapital til å gjennomføre Okeas oppkjøp av Shells eierandel i Gjøa- og Draugen-feltene på norsk sokkel.

Okea-ledelsen har tidligere sagt at de vurderer en børsnotering i løpet av 2019.

Les også

Okea: Børsnotering i Oslo innen 12 måneder

Les også

– En ny fase for oljebransjen

Les også

Ola Borten Moes oljeselskap kjøper oljeandeler for milliarder

Publisert: