Aker BP forlenger storkontrakt: Aker Solutions sikrer 1,7 mrd. i ordreboken

Aker Solutions får forlenget oppdraget om å drive vedlikehold på Aker BPs oljefelt.

Publisert:

Aker Solutions har signert en to år lang forlengelse for en vedlikehold- og modifikasjonkontrakt. Oppdraget gjelder Aker BPs oljefelt Ula, Skarv, Valhall og Tambar utenfor kysten av Norge.

Det kommer frem i en børsmelding.

Den totale verdien av kontrakten estimeres å være på rundt 1,7 milliarder kroner, skriver selskapet. Beløpet skal noteres i ordreinntaket for andre kvartal i år.

Aker Solutions-aksjen er mandag ettermiddag opp 2,3 prosent på Oslo Børs. Aker BP-aksjen er på sin side ned 0,5 prosent.

Kontrakten inngår i Aker BPs alliansemodell.

– Vi er glade for å fortsette å tilby vedlikehold- og modifikasjonsarbeid for Aker BP. Arbeidet under den nye alliansen har vist seg å være effektiv, og alliansen har fortsatt å forbedre leveransene og å utvikle nye måter å jobbe på, ser Linda L. Aase ved Aker Solutions i en uttalelse.

Samarbeider tett

Aker Solutions og Aker BP samarbeider fra før tett på flere områder.

Oljeservicekonsernet er blant annet med i Aker BPs allianser for plattformer, subsea og modifikasjoner.

Les også

Aker BP og Aker Solutions inngår ny allianse for modifikasjonsprosjekter

Oljeselskapet har de siste årene etablert slike allianser innenfor ulike displiner. Der samler de et knippe leverandører som jobber tett sammen i team over tid.

Tanken er at man på denne måten skal oppnå raskere, bedre og mer kostnadseffektiv prosjektgjennomføring enn i tradisjonelle anbudsrunder.

Da Aker Solutions i 2018 ble en del av Aker BPs modifikasjonsallianse, bygget man videre på en rammeavtale Aker Solutions inngikk med BP Norge (før fusjonen inn i Aker BP) i 2015.

Publisert: