Strømprisen over kronen i Midt-Norge

Strømprisene faller videre - men fra høyt nivå - i Sør-Norge, mens prisen kryper oppover i Midt-Norge. Det viser ferske tall.

Etter flere rekorder for en uke siden, faller strømprisene for Vest-, Sør- og Øst-Norge videre søndag - men fra høyt nivå.
Publisert:

Strømprisene på Østlandet, Vestlandet og i Sør-Norge faller for femte dag på rad i morgen, søndag.

I snitt vil den rene kraftprisen være på 3,08 kroner kilowattimen, viser ferske tall fra NordPool. Lørdag er den til sammenligning på 3,84 kroner i snitt for dagen. Dyrest er det mellom klokken 19 og 20, da vil strømprisen ligge på 5,026 kroner per kilowattime (kWh).

Strømprisene fra NordPool settes én dag i forveien.

I Midt-Norge øker imidlertid prisen relativt betydelig, til 1,69 kroner søndag. Lørdag er snittprisen i dette prisområdet under det halve, på 0,56 kroner før avgifter og nettleie. I Midt-Norge blir prisen 4,96 kroner per kWh på sitt høyeste i løpet av døgnet.

I Nord-Norge holder prisen seg på et lavt nivå målt mot resten av landet. Der holder prisen seg på 13 øre søndag - det samme som i dag.

Strømprisene i sør begynte å gå nedover tidligere denne uken, etter å ha slått stadig nye rekorder i flere dager på rad før det.

Høye gasspriser og energikrise i Europa er en viktig forklaring på hvorfor strømmen er dyr.

Publisert:

Her kan du lese mer om