Bryne-selskap fikk sin største kontrakt noensinne

Fox Subsea skal kontrollere brønner på Balder-feltet. Avtalen har en verdi på 40 millioner kroner.

Bjørn Tore Lien tror på kraftig vekst i årene som kommer.
Publisert: Publisert:

Bedriften Envirex ble etablert på Bryne i 2011. Tre år senere ble den splittet opp i flere selskaper og organisert som et konsern. Tidligere i år ble Fox Subsea etablert som nytt datterselskap i konsernet.

Nå har det ferske selskapet fått tilslag på den største kontrakten i konsernets historie. Avtalen er verd 40 millioner kroner og gjelder kontroll av en rekke brønner på Vår Energis Balder-felt, der det aller første oljefunnet på norsk sokkel ble gjort i 1967. Kontrakten er del av en større rammeavtale med oljeselskapet, som går over flere år.

Ved hjelp av undervannsfartøy og fjernstyrt teknologi tester Fox Subsea at barrierene som skal hindre lekkasjer og oljeutslipp fra oljebrønner, virker som de skal.

Oljekrisen ble fordel

– Det er fantastisk. Vi føler at vi får betalt for alt arbeidet som er lagt ned de siste årene. Vi var blant de første med denne typen teknologi, og nå begynner det å bli standardutstyr ute på sokkelen, sier daglig leder Bjørn Tore Lien i Fox Subsea.

Flere av selskapene i Envirex-konsernet flyttet inn i nye lokaler tidligere i år.

Ikke lenge etter at konsernet ble etablert i 2014, startet en av de verste oljekrisene i Norge på lang tid. Ifølge Lien har det bare vært en fordel for dem.

– Krisen presset fram nye måter å jobbe på. Før foretrakk nok oljeselskapene etablert og velprøvd teknologi, men med krisen ble de tvunget til å ta i bruk nye og rimeligere metoder. Da var vi allerede posisjonert.

Ifølge Lien var det tidligere behov for langt mer utstyr for å utføre tilsvarende oppgaver, blant annet trenger man ikke lenger bruke rigg. Dermed blir også kostnadene lavere.

Skal ansette flere

Envirex-konsernet omsatte i fjor for 135 millioner kroner. Resultatet før skatt ble 38 millioner.

I år er det budsjettert med at inntektene skal øke til 180 millioner. Bare i Fox Subsea er målet 100 millioner i inntekter innen 2023.

– Vi har vokst kontinuerlig siden oppstarten og har ambisjoner om å vokse kraftig i årene framover, både når det gjelder økonomi og antall ansatte, sier Lien.

Totalt sysselsetter Envirex-konsernet i dag rundt 50 årsverk, seks av dem i Fox Subsea.

– Med denne kontrakten får vi muligheten til å investere i ny teknologi og flere ansatte, sier Lien.

Publisert:

Her kan du lese mer om