Røkke-selskaper får Statoil-avtale på 3,4 mrd.

Kværner og Aker Solutions har fått Statoil-kontrakt som vil involvere rundt 2.000 ansatte.

Publisert:

Kværner har i et partnerskap med Aker Solutions inngått intensjonsavtale med Statoil for modifikasjoner av stigerørsplattformen og feltsenteret for Johan Sverdrup utbyggingen.

På topp vil arbeidet involvere omtrent 2.000 ansatte i de to selskapene samt personell hos underleverandører. Avtalen er totalt verdt rundt 3,4 milliarder kroner.

Selskapene skal gjennom et nytt joint ventureselskap, der de eier 50 prosent hver, bygge en utstyrsmodul på rundt 5.000 tonn for stigerørsplattformen.

Arbeidet vil starte i andre kvartal av 2018 og ferdigstilles i 2022.

Aibel sikret tidenes største kontrakt

Også ansatte i oljeserviceselskapet Aibel kunne juble i morgentimene torsdag.

Selskapet sikret en kontrakt på åtte milliarder kroner med Statoil. Avtalen gjelder ingeniørarbeid, innkjøp og bygging av dekket til en prosessplattform til andre fase av utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet.

Ifølge Aibel selv er det den største kontrakten selskapet er blitt tidelt noensinne.

Les også

Nok et kontraksdryss fra Statoil: Aibel får kontrakt på åtte milliarder kroner

- Dette er en gledens dag i Aibel da vi har fått den ultimate bekreftelse på at vi har både den nødvendige kompetansen og konkurransekraften for å kunne levere et så stort og viktig prosjekt, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen i en pressemelding.

Arbeidet vil starte øyeblikkelig, men arbeidet på selve konstruksjonen har oppstart i 2019.

To tredjedeler av arbeidet vil foregå ved selskapets verft i Haugesund og det resterende arbeidet vil bli gjort ved Aibels verft i Thailand.

De ulike komponentene vil settes sammen ved verftet i Haugesund i andre kvartal 2021.

Totalt vil Aibels gigantkontrakter engasjere rundt 3.500 arbeidere.

Mye går til Norge

Så langt har Johan Sverdrup-utbyggingen bidratt med kontrakter verdt mer enn 60 milliarder kroner, hvorav mer enn 70 prosent har blitt tildelt leverandører i Norge, ifølge Statoil.

– Johan Sverdrup vil skape store verdier for eiere og samfunnet i over 50 år. Det er gledelig at norske leverandører fortsatt demonstrerer konkurransekraft og at de skal bli med å videreutvikle neste fase i Johan-Sverdrup-utbyggingen, sier Margareth Øvrum, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Statoil.

Publisert: