Bergen lufthavn blir åpnet igjen

Politiet rykket onsdag morgen ut til Flesland og Haakonsvern i Bergen etter meldinger om lysglimt som kunne være droner. Bergen lufthavn åpnes igjen etter at den ble stengt ved 6-tiden, melder Bergens Tidende

Illustrasjonsfoto: Bergen lufthavn, Flesland
Publisert:

Klokken 08.48 stadfester operativ sjef Øystein Skaar at flyplassen blir åpnet.

– Det er jeg som har tatt avgjørelsen. Vi åpner så snart det lar seg gjøre, sier han til Bergens Tidende, og estimerer at det vil ta noen få minutter.

Politiet rykket onsdag morgen ut til Flesland og Haakonsvern i Bergen etter meldinger om mulige droner. Ved 6-tiden ble Bergen lufthavn Flesland stengt.

Operativ sjef Øystein Skaar på Flesland bekrefter overfor Bergensavisen at det er observert drone i området.

– Det er tydelige observasjoner fra flere hold. Det er riktig. Vi avventer situasjonen og er i dialog med politiet, sier Skaar.

Den første meldingen om observasjonen kom inn klokken 4.15 og ifølge politiet «kommer det og går noen lys».

– Vi har en patrulje på Flesland, en på Bjorøy og en ved Haakonsvern for å sjekke, forteller operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til Bergens Tidende like før klokken 6.

Kolltveit sier patruljene arbeider med å fange lysglimtene for å avklare om det faktisk er snakk om en drone.

Erik Lødding, leder for samfunnskontakt i Avinor, bekrefter overfor NTB at flyplassen er stengt for all trafikk inntil videre.

– Det er gjort en observasjon i luftrommet over flyplassen av det som muligens er en drone. Derfor har vi besluttet å stenge trafikken inn og ut av Flesland sier Lødding.

Han sier at flyplassen ble stengt i 6.30-tiden onsdag morgen.

– Vi vet foreløpig ikke hvor mange avganger og ankomster dette vil berøre. Det avhenger helt av hvor lenge vi må holde flyplassen stengt, sier Lødding.

Publisert: