Hitecvision blar opp nye 5,3 milliarder på britisk sokkel

Neo Energy, Hitecvisions oljeselskap på britisk sokkel, kjøper Zennor Petroleum for 5,3 milliarder kroner. Gitt dagens oljepris vil Neo dermed få en omsetning på 15 milliarder kroner i 2022.

Norges største oppkjøpsfond Hitecvision har vært på ny handletur i Storbritannia. Dermed har fondet brukt nær 15 milliarder kroner på britiske oljefelt på under én måned.
Publisert:

– Vi har arbeidet med dette oppkjøpet siden i fjor sommer, og vi er svært fornøyde med å komme i mål, sier partner Christian Kronstad (30) i Hitecvision til Aftenbladet/E24.

Det er bare uker siden Hitecvision kunngjorde et annet stort oppkjøp på britisk sokkel, da Neo kjøpte alle de ikke-opererte oljefeltene til ExxonMobil for ni milliarder kroner. Dermed har oppkjøpsfondet brukt nær 15 milliarder kroner på å kjøpe olje og gass-felt på britisk side av sokkelen.

Partner Christian Kronstad i Hitecvision: - Neo Energy har ambisjoner å vokse ytterligere, både gjennom oppkjøp og organisk vekst.
Les på E24+

Slik ble Hitecvision store på olje: Krasjlanding og oppkjøp

Femte største

– Med dette siste kjøpet vil Neo Energy få en svært robust base, og øke den daglige produksjonen fra ca 80.000 fat i 2021 til 100.000 fat etter 2022, sier Kronstad.

- Mange av feltene til Zennor Petroleum er under utvikling, og vil settes i produksjon i nær framtid.

Neo er i dag den 5. største oljeprodusenten på britisk sokkel.

Kronstad sier at eierandelene som nå innlemmes i Neo passer svært godt til selskapets portefølje; den eksisterende infrastrukturen på sokkelen kan i stor grad utnyttes. Det gjør at karbonavtrykket holdes lavere enn ved full utbygging av nye felt.

Porteføljen til Zennor Petroleum gjør at Neo Energy får ca 40 millioner fat oljeekvivalenter i nye reserver, og med et ytterligere potensiale på 50 millioner fat.

Hør podkast om de største aktørene på norsk sokkel:

180 ansatte

Zennor Energy har i dag 16 ansatte, og Neo Energy vil etter dette ha ca 180 personer på lønningslisten.

Det er oppkjøpsfondet Kerogen Capital som selger Zennor Petroleum til Hitecvision. Det er Hitecvision-teamet rundt John Knight som har ledet prosessen på norsk side. Briten Knight er en nestor i norsk oljebransje og var tidligere aktuell som toppsjef i Equinor.

London-baserte John Knight i Hitecvision ser fortsatt mange spennende muligheter i oljebransjen.

Knight uttaler i forbindelse med oppkjøpet at det er mange gode muligheter for vekst i den europeiske offshore olje- og gassindustrien, og med stadig lavere utslipp av klimagasser.

– Det er en industri i soloppgang som kan bidra positivt også klimamessig med den rette innstillingen. Innen energiproduksjon er det mulig å ha to tanker i hodet på én gang, uttaler Knight.

Elias W. Lønseth (29), Senior associate i Hitecvision, har jobbet med kjøpet av Zennor Petroleum den siste tiden.

5,34 milliarder

Prisen som Hitecvision betaler er altså begrenset oppad til 625 millioner dollar, 5,34 milliarder kroner med dagens dollarkurs. Den endelige prisen beregnes etter flere faktorer, der framtidig oljepris er én.

– Hvordan finansierer dere dette storkjøpet?

– Vi kan ikke komme med detaljer her, men finansieringen skjer etter samme modell som ExxonMobil-kjøpet, altså delvis med egenkapital fra Hitecvisions fond, og delvis ved banklån, sier Elias W. Lønseth. Han er «Senior associate» i Hitecvision.

Hør podkast om nye muligheter for oljeleverandørene:

Publisert: