Equinor vil gjøre ny lønnsomhetsberegning av Wisting

Equinor bekrefter at de vil gjøre en ny lønnsomhetsberegning av Wisting-prosjektet i kjølvannet av regjeringens varslede endringer i oljeskattepakken.

Equinor vil gjøre en ny lønnsomhetsberegning av Wisting-prosjektet i Barentshavet etter at det er blitt varslet endringer i oljeskattepakken.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Da regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett sist torsdag, foreslo de å gjøre endringer i den gunstige oljeskattepakken Stortinget ble enige om under pandemien.

Pressetalsperson for finansiell kommunikasjon i Equinor, Rikke Høistad Sjøberg, sier dette blant annet gjør at selskapet vil gjøre en ny lønnsomhetsvurdering av det omstridte Wisting-prosjektet.

– Vår plan er å levere PUD for Wisting i slutten av året. Der vil vi ha oppdaterte beregninger for lønnsomhet med den skattesatsen som vi forventer på prosjektet, sier hun til politikkavisen Altinget.

Hun sier det er klart at høyere skatt påvirker lønnsomheten på de prosjektene det gjelder, men legger til at det er for tidlig å kommentere spesifikt på effekten på det enkelte prosjekt.

Sjeføkonom i Offshore Norge Ellen Bakken sier til samme avis at hun mener det er klart at konsekvensene for næringen vil bli store med de foreslåtte endringene i skattepakken.

– Vi mener forslaget i sin helhet må forkastes. Det er mange prosjekter som er helt i sluttfasen, som har lagt tidligere finansielle rammer til grunn, sier hun.

Publisert:

Her kan du lese mer om