Oljeprisen passerer 93 dollar

Oljeprisen fortsetter oppgangen, og har steget over tre dollar siden Oslo Børs’ stengetid torsdag.

En kuldebølge som skyller over Texas kan føre til at noe amerikansk oljeproduksjon stenges ned.
Publisert:

Ett fat av nordsjøoljen Brent har steget til 93,36 dollar fredag ettermiddag.

Det vil si at oljeprisen er på sitt høyeste nivå siden oktober 2014.

Oljeprisen steg over 90 dollar fatet den 26. januar, og har siden den gang fortsatt oppgangen.

– Vi har vært på en stigende trend over lang tid. Det har vært noen korreksjoner, men det er ingen tvil om at oljemarkedet har vært stramt og fortsetter å være stramt, sier senioranalytiker Helge Andre Martinsen i DNB Markets.

Han sier oljeprisen får en dytt av en kuldebølge som skyller over Texas, som ser ut til å kunne stenge noe av den amerikanske oljeproduksjonen ned. Det er med på å styrke sentimentet i markedet.

– Det tikker også inn datapunkter som viser at Opec+-landenes avgjørelse om å øke produksjonskvotene i mars fører til at flere land sliter med å henge med på produksjonen, sier han, og forklarer videre:

– Den siste utviklingen nå er at vi ser at Russland ikke kan henge med på sine produksjonsøkninger. Russland med Saudi-Arabia er de største produsentene med god margin.

Martinsen sier at når selv Russland sliter med å øke produksjonen i samsvar med kvotene, er det et varseltegn om at den ledige produksjonskapasiteten begynner å bli mager.

– Det er hodebryet til oljemarkedene, at man begynner å bekymre seg for at den ledige produksjonskapasiteten begynner å bli tynnere.

Publisert:

Her kan du lese mer om