Trønderenergi krever 693.000 kroner fra Frøya kommune

Etter bråket rundt vindkraftutbyggingen, har Trønderenergi nå levert sitt første krav til Frøya kommune.

AKSJONERTE: Vindkraftutbyggingen har lenge vært en omstridt sak på Frøya, og det har blitt arrangert gjentatte demonstrasjoner mot utbyggingen. Bildet skal ifølge Trønderenergi vise maskerte aksjonister som tok seg inn på anleggsområdet på dagtid i slutten av juni.
Publisert:

Kravet er på 693.000 kroner og skal dekke saksomkostninger selskapet har hatt, ifølge Hitra-Frøya.

– Dette er ikke et erstatningskrav, det er kun dekning av kostnader knyttet til advokatutgifter, opplyser Stig Tore Laugen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar til E24.

Trønderenergi krever ifølge Hitra-Frøya dekning av omkostninger knyttet til Frøya kommunes byggestopp, den påfølgende behandlinger hos Fylkesmannen og omgjøringsbegjæringen til departementet.

– Klanderverdig

478.800 kroner er i forbindelse med klagen og 214.200 kroner i forbindelse med omgjøringsbegjæringen.

– Frøya kommunes behandling av denne saken har vært klanderverdig. Til tross for at kommunen aldri har utfordret gyldigheten av konsesjonsvedtaket, har den forsøkt å stanse utbyggingen av vindkraftverket ved bruk av sin planmyndighet, skriver advokatfirma Thommesen AS i klagebrevet på vegne av Trønderenergi, ifølge Adresseavisen.

Vindkraftutbyggingen har lenge vært en omstridt sak i nærområdet, og det har blitt arrangert gjentatte demonstrasjoner mot utbyggingen.

Truet med millionkrav

Trønderenergi har også truet med å rette økonomiske krav mot aksjonistene.

– De stadige avbrytelsene koster oss store summer, og vi vurderer nå fremover å reise økonomiske krav mot enkeltpersoner. Vi kjenner identiteten til flere av dem som tar seg ulovlig inn på området, og disse nå å bli gjort personlig ansvarlig for de økonomiske tapene vi lider på Frøya, har Laugen tidligere uttalt.

Til Adresseavisen sa han da at det trolig ville dreie seg om krav i millionklassen.

Søndag ble det kjent at Trønderenergi har anmeldt en vindkraftaksjonist for å ha oppholdt seg på anleggsområdet under sprenging.

Les også:

Trønderenergi har anmeldt vindkraftaksjonister

Trønderenergi truer med millionkrav mot vindkraftmotstandere

Kan fortsette å bygge vindkraft på Frøya

Les også

Equinor vant kontrakt verdt 25 milliarder utenfor New York

Les også

Freyr vil bygge batterifabrikk til 40 milliarder i Mo i Rana

Les også

Ga vindkraft-konsesjon mot kommunens vilje

Publisert:

Her kan du lese mer om