Røkkes oljeeventyr får hjelp av trøndere

Kjell Inge Røkke hjelpes mot styreplass i oljeselskapet Det norske.

PÅ OLJEEVENTYR:Kjell Inge Røkke.
Publisert:

En aksjonærgruppe ledet av eiendomsinvestoren Ivar Koteng, krevde i går en ekstraordinær generalforsamling for å velge nytt styre i Det Norske oljeselskap

OSE

DETNOR

, skriver Dagens Næringsliv. Aksjonærgruppen sitter på en eierandel på 7,2 prosent i oljeselskapet. Dette kan åpne opp for styreplass for Kjell Inge Røkke.

Røkkes Aker

OSE

AKER

har siden generalforsamlingen i vinter lastet opp 18 prosent av aksjene i selskapet, mens tidligere storeier, et Sector Asset Management-fond har solgt seg ut. Det nåværende styret blir oppfattet som utpekt av Sector og storeier nummer to, oljeselskapet DNO International.

Koteng med sin "horde" ser nå frem til revansj på styrenederlaget i vinter og sier til DN at de ser på Aker som en langsiktig industriell eier de kan ha et fellesskap med. Koteng sier til avisen at det kan hende Aker vil ha inn en eller to representanter, men at han ikke har snakket med Aker om dette.

Aker-direktør Geir Arne Drangeid vil ikke kommentere spørsmålet om styreplass ovenfor avisen. En meglerkonto i Arctic Securities har nylig kjøpt seg opp til en eierandel på 4,97 prosent i Det Norske. Arctic er Aker og Røkkes hoffmegler.

Les også:

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om