Ny Statoil-avtale for Odfjell Drilling: Kan være verdt en halv milliard

Odfjell Drilling har inngått en ny avtale med Statoil som kan gi riggselskapet opptil en halv milliard kroner i kassen.

MER JOBB FOR STATOIL: Simen Lieungh, konsernsjef i Odfjell Drilling, har sikret seg mer å gjøre for Statoil i årene fremover. Arkivbilde Statoil.
Publisert: Publisert:

Riggselskapet Odfjell Drilling melder at de har underskrevet en intensjonsavtale med Statoil for å sikre Deepsea Bergens tilgjengelighet for boreaktivitet i perioden 2018–2019.

I avtalen har man foreløpig lagt opp til en forpliktelse på én brønn som skal bores, i tillegg til at det ligger fire opsjoner på tre brønner til hver. Dermed kan riggen være sikret boreoppdrag i 14 måneder, ifølge Odfjell Drilling.

Estimert oppstart er andre eller tredje kvartal 2018, og riggen vil gå direkte fra boreprogrammet den skal gjennomføre for oljeselskapet OMV.

Kontrakten med Statoil er verdt om lag 55 millioner dollar hvis man regner inn de tre opsjonene også. Det tilsvarer 460 millioner kroner med dagens kurs.

Odfjell melder også at de har blitt enige med Statoil om å avslutte boringen som Deepsea Bergen nå gjennomfører for selskapet, slik at man kan fremskynde boringen riggen skal gjøre for Faroe Petroleum.

Ved å bytte om på boreplanen kan riggen raskere sette i gang med de to brønnene som skal bores for Faroe. Deretter skal riggen tilbake til Statoil for å ferdigstille boringen den nå er i gang med.

Ifølge Odfjell er raten fortsatt den samme som i den opprinnelige kontrakten.

Kuttet underskuddet kraftig

Like før kontraktsnyheten ble sluppet kom Odfjell med resultatene sine for første kvartal onsdag morgen.

Rapporten viser at selskapet hadde en omsetning på 148 millioner dollar i første kvartal, noe som er ned 10 millioner fra samme periode i fjor.

Samtidig er brutto driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) opp 11 millioner dollar til 55 millioner. Etter skatt gikk selskapet 7 millioner dollar i minus, mot 21 millioner dollar ett år tidligere.

I rapporten som ble sluppet onsdag har selskapet gjort enkelte mindre justeringer i de historiske tallene for første kvartal 2016, men vi har her brukt tallene som faktisk ble rapportert den gangen. Du kan lese mer i selskapets fulle kvartalsrapport.

Selskapet begrunner justeringene med nedskrivningene som ble meldt i rapporten for andre kvartal 2016. Da skrev selskapet ned verdier for 158,5 millioner dollar på Deepsea Atlantic Deepsea Stavanger.

I fjerde kvartal i fjor skrev Odfjell ned Deepsea Stavanger og Deepsea Atlantic for til sammen 80 millioner dollar (672 millioner kroner på det tidspunktet).

Riggselskapet fikk seg et børsløft på 9,4 prosent tirsdag denne uken etter at DNB Markets oppgraderte riggselskapet til en kjøpsanbefaling og økte kursmålet.

Les også

Vil granske konkurransen på sokkelen

Les også

Venter leterekord i Barentshavet i 2017

Les også

Ny kraftig nedbemanning i Odfjell Drilling

Publisert:

Her kan du lese mer om