Equinor-ansatt smittet i Nordsjøen

En Equinor-ansatt på Martin Linge-feltet i Nordsjøen er smittet av corona. Ytterligere to personer er testet.

Publisert:

Aktiviteten reduseres på feltet onsdag.

Den smittede personen har nylig vært i Østerrike. Selskapet understreker at vedkommende ikke er alvorlig syk.

Equinor sier til E24 at de fikk svar på prøven sent tirsdag kveld, og at de nå er i dialog med Folkehelseinstituttet om videre oppfølging. Selskapet vil foreløpig ikke gå ut med flere opplysninger om den smittede.

– Det vi kan si er at vedkommende er ansatt i Equinor, sier pressetalsmann Morten Eek. 

På spørsmål om hva slags jobb vedkommende har hatt, sier Eek at han ikke kan gå nærmere inn på detaljer på grunn av personvernhensyn.

Er du i Nordsjøen eller har du tips om saken? Kontakt E24s journalister her!

Satt i karantene fem dager etter ankomst

Personen kom til feltet onsdag formiddag forrige uke.

Den smittede ble satt i karantene på lugaren sin mandag denne uken, da Østerrike ble listet som et risikoland. Det er ikke tatt stilling til når personen vil fraktes til land.

Foreløpig er helikoptertrafikken til og fra Martin Linge innstilt.

Det er innført smitteverntiltak for offshoreinstallasjoner om bord, opplyser Equinor.

– Det er tatt prøve av ytterligere to personer på feltet som også har besøkt risikoland. Resultatene fra disse prøvene foreligger ikke ennå, heter det i pressemeldingen.

Iverksetter tiltak

Ifølge Equinor er det ikke flere om bord med symptomer. De ansatte blir nå fulgt opp av sykepleiere om bord.

Oljeselskapet innfører nå flere smitteverntiltak på installasjonen. Blant annet blir sosiale sammenkomster og møteaktiviteter redusert. I tillegg blir det innført større distanse mellom personell i kantinen, og flere fellesområder skal vaskes ned.

Equinor opplyste tirsdag at all helikoptertrafikk til fem av deres installasjoner var stanset etter mistanke om coronasmitte.

Bergens Tidende skriver at det gjelder Oseberg feltsenter, boreriggen Askepott på Oseberg-feltet, boreplattformen Askeladden på Gullfaks-feltet og to rigger, blant annet en boligrigg, på Martin Linge-feltet.

– Vi starter ikke opp igjen helikoptertrafikken før vi har svar på prøvene, sier kommunikasjonssjef Morten Eek til avisen.

Har innført reiserestriksjoner

I februar sendte Equinor ut melding til alle ansatte som har vært på reise eller jobb i Italia, Kina, Iran og Sør-Korea, der de ba dem om å bli hjemme i to uker.

Selskapet har virksomhet i både Sør-Korea og Kina.

Tirsdag kveld oppdaterte Utenriksdepartementet sitt reiseråd, og fraråder nå nordmenn alle reiser til Tirol i Østerrike dersom de ikke er «strengt nødvendige».

UD skriver at reiserådet er endret etter en stor smittespredning de siste dagene, og fordi risikoen for videre økning i antall smittede er høy - spesielt grunnet den geografiske nærheten til Nord-Italia.

Publisert: