Milliardavtale i vasken for Fredriksen

I dag melder Flex LNG at den planlagte milliardsammenslåingen mellom John Fredriksens og Exmars LNG-eiendeler har strandet.

BLE IKKE NOE AV: John Fredriksen og Exmar klarte ikke å bli enige.
Publisert:

I juli meldte Flex LNG, der John Fredriksen er hovedaksjonær, om at de ville overta LNG-eiendelene (liquid natural gas) til Exmar og Fredriksens investeringsselskap Geveran Trading.
Oppgjøret skulle skje i form av aksjer til Exmar og Geveran og Flex skulle endre navn til Exmar LNG, etter at sammenslåingen var gjennomført var det estimert at selskapet ville ha en verdi på 2,3 milliarder dollar.
I meldingen onsdag morgen heter det at partene var enige om betingelsene for transaksjonene, men at man etter gjensidige gjennomganger av virksomhetene ikke klarte å bli enige om de endelige vilkårene.

Optimistiske til avtalen

– Kombinasjonen lang erfaring, en moderne flåte med charterkontrakter og avtaler om prosjektutvikling gjør at vi mener selskapet vil være en attraktiv aktør innen sektoren for LNG-infrastruktur, skrev DNB Markets i etterkant av avtalen og innledet dekning på Flex med et kursmål på 21,30 kroner per aksje – noe som ga en oppside på drøyt 50 prosent til gårsdagens sluttkurs.

Det var ikke bare DNB som var optimistiske til fusjonen, Fredriksen hadde selv følgende å si etter planen ble kjent:

– Jeg har kjent Nicolas Saverys (sjef i Exmar journ.anm.) og Exmar i mer enn 30 år. De har utviklet en imponerende teknologisk plattform innen LNG-industrien. Sammen tror jeg vi kan være i en unik posisjon til å vokse og utvikle dette selskapet til fordel for alle aksjonærer. Jeg er veldig entusiastisk til dette partnerskapet.

Det nye selskapet ville ha eid 6 LNG-skip, hvorav fire er under bygging, videre ville man ha fem FSRUer (flytende lagrings og regassifiserings enheter), hvorav en er under bygging, og to FLNG-enheter.

Exmar skulle etter planen eie 64,6 prosent av aksjene i det nye selskapet, mens Fredriksens Geveran skulle eie 30,7 prosent.

Jakter nye muligheter

Flex LNG skriver i dagens børsmelding at selskapet sammen med hovedaksjonæren Geveran vil fortsette byggingen av de to LNG-skipene de har under bygging hos Samsung Heavy Industries og «søke nye strategiske muligheter».

De to skipene skal etter planen leveres i første halvår 2018.

– De nåværende forholdene i LNG-markedet bør gi interessante muligheter for konsolidering og vekst for selskapet, skriver selskapet videre i meldingen.

Nyheten blir tatt dårlig i mot i markedet og Flex-aksjen faller 28 prosent fra start.

Geveran Trading eier 82 prosent av aksjene i Flex LNG.

Les også

John Fredriksen gjør Flex LNG enda større

Les også

Fredriksen tar jafs i gassrederi

Les også

– Marine Harvest er en av businessene jeg setter mest fokus på

Publisert: