Her åpnes Stockholms første elbil-gate

Her er et område hvor svenskene henger etter oss nordmenn: Sveriges hovedstad får først nå sin første ladegate for elbiler.

«LYCKLIGA LADEGATAN»: Den første av totalt åtte offentlig tilgjengelige ladegater for elbiler i Stockholm har blitt innviet av Stockholms trafikkbyråed Daniel Helldén (venstre).
Publisert: Publisert:

«Laddgatan», som svenskene kaller det, har blitt åpnet av Stockholms trafikkbyråd Daniel Helldén som den første av totalt åtte gater i innerstaden i Stockholm med ladestasjoner for elbiler.

For bybeboere i Norge er ikke ladestasjoner akkurat noe unikt skue, i Oslo alene finnes det hundrevis - men i Sverige ligger man et stykke bak.

Det er den statlige energigiganten Vattenfall som har fått oppdraget med å lage de åtte «ladegatene» - altså gater med rekker av offentlige ladestasjoner for elbileiere.

Les også

Teslas solcelletak: – Betaler for seg selv

– Nødvendig for å nå klimamålene

– I innerstaden har ikke alle tilgang til garasje, så derfor har vi tilgjengeliggjort områder for å la Vattenfall bygge ladestasjoner i gatemiljøet, forklarer byråden.

Han sier det er helt nødvendig å få flere innbyggere i Stockholm til å ta i bruk elbiler, dersom byen skal klare å nå sine vedtatte klimamål.

Ifølge en pressemelding fra energiprodusenten vil Stockholm sentrum totalt få 60 nye ladeplasser totalt når arbeidet er ferdigstilt.

Stockholm sentrum trenger sårt bedre infrastruktur for elbiler dersom det skal bli et alternativ for flere, fremholder selskapet.

Publisert: