Plattform tar inn vann og krenger på Hanøytangen

En person er lettere skadd, men ingen er savnet etter at en plattform som ligger til kai på Hanøytangen i Askøy i Hordaland, tok inn vann og begynte å krenge natt til fredag.

KRENGER: Boreriggen Island Innovator tar inn vann ved Hanøytangen på Askøy.
Publisert:

Situasjonen er under kontroll på Hanøytangen i Askøy utenfor Bergen der plattformen Island Innovator tok inn vann og begynte å krenge natt til fredag.

– Plattformsjefen melder at situasjonen er under kontroll. Fremdeles er det vanninntrenging, men lensepumper justerer dette, sier operasjonsleder Inger Myrtveit i Hordaland politidistrikt like etter klokka 6.

Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokka 4.30 natt til fredag. Meldingen gikk på at en plattform på industriområdet på Hanøytangen tok inn vann og hadde begynt å krenge mot land.

Myrtveit forteller at det var en lekkasje i et pumperom som førte til at vann strømmet inn. Det jobbes nå med å stabilisere plattformen.

Hun forteller at 158 personer er evakuert, men fortsatt er det 36 personer om bord som jobber med stabiliseringen.

Synlig krenging

En person er meldt lettere skadd, men ingen personer er savnet, understreker operasjonslederen.

Allerede i 5.30-tiden var krengingen blitt godt synlig fra land, og plattformen var fortsatt ikke stabilisert. Det ble raskt lagt ut lenser for å få pumpet ut vannet, opplyser Myrtveit.

Alle nødetater ble sendt til stedet, både til lands og også i sjøen er det høy beredskap med brannbåt og dykkere like ved.

– Vi har valgt å ha beredskap både på sjøen og på land, i tilfelle man ikke får kontroll, sier operasjonslederen.

Vedlikehold

Alarmen skal ifølge Bergens Tidende ha gått i forbindelse med at det ble utført vedlikeholdsarbeid på plattformen. Ifølge avisen utførte dykkere arbeid da det ble oppdaget at installasjonen tok inn vann.

Det er foreløpig ikke fare for forurensning, skriver avisen.

HMS-ansvarlig Arne Rasmussen i Bergen Group sier til avisen klokken 5.40 at dykkere er nede for å tette hull i et rør. Han forteller at en kraftig vaier står i spenn og at man frykter den skal ryke.

– Derfor slipper ingen inn på området, sier han.

Odfjell

Plattformen driftes av Odfjell Drilling som har en såkalt managementavtale med eieren Maracc.

– En person får nå behandling på kaia for en skade i kneet. Det er snakk om lettere skade. Det arbeides nå med å mobilisere dykkere som kan tette vanninntrengningen. Foreløpig er det for tidlig for oss å si noe om hva som har skjedd, sier kommunikasjonssjef Gisle Johanson i Odfjell Drilling til NTB klokka 6.30.

LES OGSÅ:

Publisert: