Regjeringen starter klimasamarbeid med flere næringer

Regjeringen ønsker å etablere et klimasamarbeid med tre næringer. Målet er en raskere grønn omstilling i bedrifter over hele landet.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) inviterer flere næringer til dialog for å få fart på den grønne omstillingen.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Næringslivet sitter med nøkkelen for å løse klimakrisen. Derfor går vi nå i gang med et mer formalisert samarbeid mellom næringslivet, partene i arbeidslivet og myndighetene om hvordan vi kan kutte utslipp raskere, samtidig som vi fortsetter å styrke verdiskapingen og investeringene i Norge, og får opp eksporten. Her trekker vi på Norges lange tradisjoner med å løse felles utfordringer gjennom trepartssamarbeidet, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i en pressemelding.

De tre næringene er prosessindustrien, maritim næring, og bygge-, anleggs- og eiendomsnæringen.

– Norsk næringsliv viser stor vilje til klimaomstilling. Nå ønsker vi å få med noen viktige deler av norsk næringsliv med på et tett partnerskap med regjeringen. Prosessindustrien, maritim næring og bygg- anleggsnæringen spiller en viktig rolle i omstillingen vi skal gjennom så disse tre næringene er først ut. Klimapartnerskapene skal bidra til at klimaomstillingen kan gå enda raskere enn hittil, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

Utvalgte organisasjoner som representerer disse næringene, vil bli invitert til dialog innen kort tid.

Publisert: