Opec+ går videre med planlagt produksjonsøkning

Opec+ avviker ikke fra planen tross Ukraina-krig: vil øke oljeproduksjonen med 432.000 fat per dag.

OPEC-sjef Mohammad Sanusi Barkindo.
Publisert:

Oljekartellet Opec+ bekrefter at de er enige om å gå videre med den planlagte produksjonsøkningen for mai på 432.000 fat per dag.

Det skriver Opec i en pressemelding torsdag.

Torsdag møttes ministrene fra landene i Opec+ for å diskutere mulighetene for økning i oljeproduksjonen, og det var forventet at de ville øke med 432.00 fat per dag.

Opec+ er en løs oljeallianse bestående av de 13 faste medlemmene i OPEC, samt ytterligere ti oljeproduserende land som står utenfor OPEC, deriblant Russland.

Det neste møtet i Opec+ vil bli holdt 5.mai.

Oljeprisen faller

I løpet av natten og dagen har oljeprisen falt med mer enn fem dollar fatet.

Like før midnatt kostet ett fat nordsjøolje (brent spot) 112,6 dollar fatet.

I 14-tiden koster ett fat 105,5 dollar fatet. Det er et fall på nær syv dollar.

USA vurderer å frigjøre én million fat olje per dag fra de strategiske oljereservene til landet i omtrent seks måneder, ifølge kilder til ReutersNBC News, og Wall Street Journal.

Årsaken skal være at Det hvite hus prøver å senke drivstoffprisene, og nyheten traff umiddelbart oljeprisene som raste fire prosent, ifølge Financial Times.

Det vil bli den tredje gangen USA har brukt av sine strategiske reserver i løpet av de siste seks månedene, og vil være det største slippet av olje til markedet i den nesten 50 år lange historien til Strategic Petroleum Reserve, skriver Reuters.

Holder politikk utenfor

Torsdag sa Saudi-Arabias energiminister at oljekartellet OPEC+ sine beslutninger ikke vil bli påvirket av politikk, ifølge CNBC.

Prins Abdulaziz bin Salman Al Saud, Saudi Arabias Energiminister.

Energiministeren, prins Abdulaziz bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, sa videre at organisasjonens eksistens var avhengig av å separere oljekartellets oppdrag med å stabilisere oljeprisen fra andre geopolitiske faktorer.

– Når det kommer til OPEC+ - vil jeg ta det privilegiet å si at jeg har holdt på i 35 år, og jeg vet hvordan vi har klart å skille våre politiske forskjeller fra det som er til felles beste for oss alle, sa prins Abdulaziz.

Publisert:

Her kan du lese mer om