Odfjell dropper oppsigelser

Odfjell drilling har funnet en løsning for å unngå å måtte si opp 40 ansatte i oljeserviceselskapet.

KUTTER IKKE ALLIKEVEL: Odfjell Drilling.
Publisert:

Oppgraderingen av Snorre A-plattformen er forsinket, og i slutten av november varslet Odfjell at 40 ansatte kunne bli sagt opp som følge av dette.

Men lørdag varsler selskapet at de unngår dette, skriver Stavanger Aftenblad.

Løsningen ble at de overtallige for en periode overføres til den såkalte kompetansepoolen – ansatte som dekker opp for fravær og ekstrabehov i perioder. Vanligvis er det nyansatte i Odfjell som begynner i poolen, før de får fast oppdrag offshore.

– Vi er veldig glade for at vi fikk til en løsning hvor alle blir stående i arbeid. For arbeidsgiver er det klart at dette er et kostnadsspørsmål, samtidig som vi holder på kompetanse det koster å bygge opp igjen, sier leder Geir Frode Nysæter i Safe-klubben i Odfjell til avisa.

Selskapet blir likevel nødt til å fjerne mellom 60 og 80 årsverk i teknologidivisjonen på grunn av kraftig fall i etterspørselen av ingeniørtjenester.

Les også:

Petroleumsstudent: Flere legger en plan BThomas (25) brukte 100.000 på offshore-kurs - får ikke jobbKutt i oljebransjen: – Alle går rundt og snakker om hvem som blir den nesteNav: «Oljefylket» rammet av høye oppsigelsestall

Publisert: