Statoil-kontrakt til Haugesund-selskap

DeepOcean gjør avtale verdt over 170 millioner kroner.

KAN SKAPE VERDIER I HAUGESUND: Deepocean har fått avtale med Statoil verdt 170 millioner kroner.
Publisert: Publisert:

DeepOcean har fått tildelt en fjernings- og gjenvinningskontrakt i forbindelse med fjerning av lastebøyen SPM C på Statfjord-feltet. Verdien er på over 170 millioner kroner.

Kontrakten er en såkalt EPRD-kontrakt, som omfatter planlegging, prosjektering, fjerning og gjenvinning av lastebøyen. Kontrakten omfatter også prosjektering, innkjøp, fabrikasjon og installasjon av en beskyttelsesstruktur som skal plasseres på havbunnen etter at bøyen er fjernet.

LES OGSÅ: Venter investeringsboom i oljebransjen

Arbeidet med å fjerne den 191 meter høye og 8.000 tonn tunge (inkludert ballast) lastebøyen starter umiddelbart, og målet er at den skal være fjernet og tauet innaskjærs i løpet av sommeren 2012. Deretter skal den demonteres og gjenvinnes, skriver DeepOcean i en pressemelding.

- DeepOcean har gjennom flere år hatt en bevisst satsing på det gryende fjernings- og gjenvinningsmarkedet og har etter hvert bygd opp en spesialisert kompetanse innenfor dette markedet gjennom flere vellykkede prosjekter, både på norsk og engelsk sektor, sier administrerende direktør Mads Bårdsen, og legger til at kontrakten med Statoil er en anerkjennelse for selskapet.

Få flere saker fra E24-partner PetroMedia i mailboksen

Publisert: