Oljeleverandørtopp: – Bransjen kommer tilbake i 2017

Finansdirektør i BW Offshore Knut Sæthre tar helg i gledesrus etter selskapet endelig sikret gjennomføring av finansieringsplanen.

SER MOT 20-TALLET: RM Offshore lyktes i å sikre selskapet finansieringsplan, og er sikret likviditet de neste årene.
Publisert:

– Vi er glade når vi endelig har klart å komme til en totalløsning som er akseptabel for alle. Da kan vi legge det bak oss, og se fremover, sier finansdirektør i BW Offshore, Knut R. Sæthre, til E24.

Det er fortsatt trange tider i oljebransjen, og det er ikke alle selskaper forunt å få med kreditorer, aksjonærer og obligasjonseiere med på en finansieringsplan.

For BW Offshore, verdens nest største leverandør av FPSO-tjenester (flytende produksjon, lagring og lossing, tok det trekvart år.

Nå er finansieringsplanen gjennomført med virkning fra 21. juli, og selskapet kan puste lettet ut mot 2020.

Les også

Herøy-ordfører mener Aker er ute på raid på Nord-Vestlandet

– Veldig lang prosess

Emisjonen som er gjennomført, sikrer BW Offshore utsettelser av bankfasiliteter fra 2018 til 2020. I tillegg har obligasjonseierne gått med på å skyve forfallet av fire obligasjoner.

– Og så har vi hentet inn 100 millioner dollar i egenkapital, sier Sæthre fornøyd.

Du kan lese nærmere om innholdet i den finansielle plattformen i børsmeldingen.

I gjengjeld la selskapet på bordet en forpliktelse om ikke å betale utbytte til aksjonærene før tidligst 9. mars 2020.

Knut R. Sæthre, finansdirektør i BW Offshore.

Selskapet forventer at dagens finansieringsplan vil bidra med 500 millioner dollar i forbedret likviditet i perioden til og med 2020.

Det har bedret utsiktene til selskapet vesentlig, ifølge Sætre.

– Det har vært en veldig lang prosess. Det har selvfølgelig vært mange ulike interessenter med i dette.

– Vi føler generelt at det har vært gode og konstruktive dialoger hele veien med alle interessenter. Det er dermed ikke sagt at det ikke har vært tøft.

– Hvor mye spillerom gir denne finansieringsplanen selskapet?

– Nå som alt er på plass, kan vi slappe av og se litt om seg. Nå har vi en god likviditetssituasjon frem til 2020, sier Sæthre.

Les også

Analytiker venter riggdød i Nordsjøen

– Selvsagt optimistisk

Oljeprisen er imidlertid fortsatt et verkebyll i bransjen, og står fredag kveld i 45,20 dollar for et fat brentolje. Det gjør at Sæthre fortsatt venter begrensede kontraktstildelinger på kort- og mellomlang sikt.

– Det kan bli noe tørt, men samtidig går driften veldig bra, sier Sæthre.

– Jeg er selvsagt optimistisk. Vi har en god og stabil drift som gir oss god kontantstrøm. Vi har vært i lignende situasjoner før, hvor det var stille perioder, før vi gikk tilbake til normalen. Vi forventer at bransjen kommer tilbake utover i 2017.

PGS gikk i forbindelse med kvartalsresultatene ut, og så i likhet med BW Offshore bedre tider i sikte.

– Det vi ser nå blant andre som har hatt snuoperasjoner, er at det er gjennomgangsmelodien. Man tror og håper dette er bunnen, sier han.

– Hva hvis ikke det er tilfellet?

– Da blir det litt mer stille med tanke på nye prosjekter fremover. Oljen skal stabilisere seg på noe høyere pris før investeringsviljen virkelig kommer tilbake hos oljeselskapene, sier Sæthre.

– Men oljeproduksjonen går bare ned, og hvis det ikke er dynamikk, vil det på et eller annet tidspunkt bety at oljeprisen går opp igjen.

Les også

Oljeselskapenes letebudsjetter barbert med 8.000 milliarder

Nedskrivninger

Det var ved utgangen av fjorårets siste kvartal at BW Offshore meldte om at fortsatt negativt markedssentiment og fortsatt lav investeringsvilje i energisektoren førte til nedskrivninger av goodwill og faste eiendeler.

Samtidig har selskapet låneforfall både i år og de kommende årene, og i den forbindelse ble det opplyst om at det ble tatt grep for å sikre at selskapet kunne oppfylle sine gjeldsforpliktelser.

Gjennomføringen av finansieringsplanen er svaret på det.

Les også

BW Offshore: Henter penger langt under dagens kurs

Les også

Skriver ned verdier for nesten tre milliarder kroner

Les også

Oljeserviceselskap kutter 35 prosent på land

Publisert:

Her kan du lese mer om