Eksporterer oljeutstyr for 206 milliarder kroner

Norsk leverandørindustri kaprer markedsandeler i utlandet. I fjor var den internasjonal omsetningen på 206 milliarder kroner.

f.v Sjur E. Bratland i Intsok, Markus Nævestad i Rystad Energy næringsbyråd i Bergen Helge Stormoen, Clampon-eier Dag A. Aldal og olje- og energiminister Tord Lien.
Publisert: Publisert:

Det er 40 prosent av den totale omsetningen som er på svimlende 524 milliarder kroner, viser beregninger som Rystad Energy har gjort på oppdrag for Olje- og energidepartementet. Veksten har vært størst internasjonalt de siste årene.

- Veksten har vært eventyrlig, sa Sjur E. Bratland, direktør i Intsok, da rapporten fra Rystad ble overlevert olje- og energiminister Tord Lien hos utstyrprodusenten Clampon på Laksevåg i Bergen.

Intsok er en organisasjon som jobber for internasjonalisering av norsk leverandørindustri.

Med en eksportandel på 85 prosent er Clampon en av de leverandører som selger mest til utlandet.

Selger til 80 land

- De som har flere markeder å selge produktene sine i, blir mer robuste for svingningene her hjemme, sa Tord Lien, som skrøt voldsomt av Clampon og mente at flere bedrifter måtte gjøre som dem og bare «gunne på».

Leverandørindustrien har omsetning i over 80 land. Etter norsk sokkel er de viktigste markedene Sør-Korea, Brasil og Storbritannia.

- Mens det har vært sterk vekst de tre siste årene, ser det nå ut som om utviklingen flater ut, sa Jan Byrkjeland i Rystad Energy.

- På norsk sokkel tror vi det blir nedgang i 2015, sa han.

Les hele rapporten her.

Saken ble opprinnelig publisert på Sysla.no

Les også:

Skal finne ut hvordan oljefallet rammer NorgeTord Lien: – Fridman er ikke aktør på norsk sokkelNy rapport sår tvil om elektrifisering av Utsira

Publisert: