Statoil har gitt milliarder i tidligpensjon

På to år har Statoil brukt 3 milliarder kroner på lukrative pakker for tidligpensjonister.

SKAL KUTTE: Tidligpensjonspakkene er et ledd i Statoils forsøk på å redusere antall ansatte med en femdel innen utgangen av året.
Publisert: Publisert:

«I 2015 og 2014 tilbød Statoil tidligpensjon (sluttvederlag) til en definert gruppe arbeidstakere over 58 års alder», opplyser selskapet i notene til årsregnskapet som nylig ble publisert, ifølge Dagens Næringsliv.

Det fremgår at tidligpensjonspakkene har kostet selskapet 1,4 og 1,6 milliarder kroner i de to årene. Pakkene er et ledd i Statoils forsøk på å redusere antall ansatte med en femdel til rundt 21.000 innen utgangen av året.

– Vi har et omstillingsbehov. Det er en målsetting for oss å gjennomføre det i størst mulig grad med frivillige virkemidler. Vi ser at mange av dem som tar tidligpensjon vil gå over i annet arbeid. Det er ikke sånn at alle går ut av arbeidslivet, sier informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Statoil.

De som tar imot tilbudet om tidligpensjon får 66 prosent av pensjonsgivende lønn fram til de blir 67 år. Deretter må de ta ut folketrygden, AFP og tjenestepensjon. Statoil dekker mellomlegget opp til 66 prosent.

Les også

Statoil-ansatte ute av ørkenen i Algerie

Les også

Statoil-topp: Ingen av våre prosjekter har fribillett

Les også

100.000 oljejobber borte i USA

Publisert:

Her kan du lese mer om