Kinesisk partner spytter inn 2,2 milliarder i BW Offshorefartøy

BW Offshore har blitt enige med kinesiske ICBCL om den første avtalen i et milliardsamarbeid.

SPER PÅ MED KINESISKE PENGER: BW Offshores FPSO (flytende produksjonsenhet) «BW Catcher» skal i drift på Catcher-feltet til Premier Oil på britisk sokkel. FPSOen delfinansieres nå med kinesiske penger.
Publisert: Publisert:

BW Offshore melder at selskapet har ferdigstilt en avtale med en agent for leasingselskapet ICBCL i Kina, som innebærer at ICBCL går inn med en eierandel i selskapet BW Catcher Limited.

Dette selskapet eier den flytende produksjonsenheten BW Catcher, som er på kontrakt med oljeselskapet Premier på det nye Catcher-feltet i Storbritannia.

Denne avtalen er den første transaksjonen i et større samarbeid som BW Offshore inngikk med det kinesiske leasingfirmaet ICBCL Financial Leasing Co., Ltd. for å samarbeide om drift av flytende produksjonsskip, FPSOer.

Avtalen ble inngått på et besøk i Beijing ledet av statsminister Erna Solberg, ifølge en melding fra selskapet.

Catcher-transaksjonen innebærer at det utstedes preferanseaksjer (utbytteaksjer) til ICBCL for totalt 275 millioner dollar (2,2 milliarder kroner) samlet sett.

BW Offshore-aksjen reagerte svært positivt på detaljene om den første transaksjonen i samarbeidet med kineserne. Fra å ha vært ned om lag fire prosent, skjøt aksjen opp og er i 10:30-tiden opp 2,8 prosent samlet sett (fra 27,90 til 29,90 kroner).

Les også

E24 lanserer ny nyhetstjeneste: – Det beste som har skjedd norsk mediebransje på mange år

Fortsetter samarbeidet i Namibia

BW Offshore vil kjøpe tilbake aksjene over en periode på 12 år, og BW Offshore regner med at tilbakekjøpet og utbyttene som ICBCL mottar vil utgjøre omtrent 25 til 30 prosent av kontantstrømmen fra Catcher-kontrakten i denne perioden, etter at gjeldskostnadene på FPSOen er betalt.

– Vi er veldig fornøyd med å sikre denne egenkapitalfinansieringen for BW Catcher FPSO i samarbeid med vår strategiske partner, ICBCL, og dette er på linje med vår uttalte ambisjon om å søke nye måter å få til videre vekst for selskapet, sier konsernsjef Carl K. Arnet i BWO.

Selskapene skal også samarbeide på gassfeltet Kudu i Namibia, hvor gassen skal pumpes til land for bruk i et gasskraftverk. BW Offshore er operatør og eier 56 prosent. BW Offshore designer, utvikler og driver flytende produksjonsskip, og ICBCL driver med utleie av fly, fartøyer og utstyr til bedrifter, og er en del av konglomeratet Industrial and Commercial Bank of China.

– Vi er veldig fornøyd med å inngå dette strategiske samarbeidet med ICBCL, en verdensledende finansinstitusjon, og å styrke våre bånd til Kina, sa Andreas Sohmen-Pao, styreleder i BW Offshore, da avtalen ble inngått.

Les også

IEA: Historisk boom i USA gir lavere oljepriser enn tidligere anslått

Les også

Petroleumstilsynet krever å få sjekke Goliat-plattformen selv

Les også

Statoil: – Dette er «kortreist olje» til Asia

Publisert:

Her kan du lese mer om