Aker Solutions kjøper oljeserviceleverandøren Reinertsen i Norge

Aker Solutions kjøper Reinertsens olje- og gasseiendeler i Norge.

SLUKER OLJESERVICELEVERANDØR: Konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions. Selskapet har nå kjøpt opp Reinertsens olje- og gasseiendeler i Norge.
Publisert:

Aker Solutions kjøper oljeserviceleverandøren Reinertsen i Norge for 212,5 millioner kroner, ifølge en melding.

Kjøpet gjøres for å styrke selskapets posisjon som en ledende leverandør av vedlikeholds- og modifikasjonstjenester i det norske offshore-markedet.

Reinertsen er den tredje største vedlikeholds- og modifikasjonsleverandøren offshore i Norge og har rundt 700 ansatte.

Les også

Derfor ber Reinertsen de ansatte om gå ned i lønn

Overtagelsen forventes å bli gjennomført i andre kvartal, og innebærer at Aker Solutions vil overta Reinertsens olje- og gasseiendeler i Norge.

Reinertsen hadde en omsetning på om lag 800 millioner i 2016.

Reinertsen har tidligere gjort kraftige nedbemanninger som følge av lavere oljepris.

I fjor fremmet selskapet et ønske om at ansatte i enkelte avdelinger skulle gå ned i lønn. Aker Solutions og Karsten Moholt har tidligere gjort det samme.

Reinertsen gjennomfører torsdag et allmøte, får E24 opplyst.

Har kontrakter med Statoil

Reinertsens ordrereserve består blant annet av kontrakter med Statoil for vedlikehold og modifikasjoner, inkludert en rammekontrakt på minst seks år som ble tildelt i desember 2015.

– Ved å kombinere kunnskapen og erfaringen som selskapene har, vil vi forsterke vår tilstedeværelse i det norske vedlikeholds- og modifikasjonsmarkedet. Dette vil bidra til å sikre kjernekompetanse på nøkkellokasjoner og posisjonere oss for en markedsoppgang, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo i pressemeldingen.

Visekonsernsjef Thomas Reinertsen i Reinertsen er fornøyd med salget.

- Vi er glade for å ha funnet et nytt hjem til vår olje- og gassvirksomhet etter en svært vanskelig tid for selskapet vårt, sier Reinertsen i pressemeldingen.

Publisert:

Her kan du lese mer om