DNO tar milliardnedskrivning, ender med solid underskudd

Oljeselskapet DNO skriver ned over en milliard kroner og snur dermed til et underskudd på 880 millioner kroner i tredje kvartal.

Publisert:

DNO melder om en oppgang i inntektene på 33 prosent til 227 millioner dollar i tredje kvartal fra samme tid i fjor, men ender likevel med et underskudd på 96 millioner dollar (880 millioner kroner). I tredje kvartal 2018 hadde selskapet et overskudd på 63 millioner dollar.

På forhånd ventet analytikerne et overskudd på 57 millioner dollar, ifølge tall fra Infront.

Resultatet trekkes ned av engangseffekter, lavere oljepriser og høyere kostnader, ifølge meldingen fra selskapet.

DNO tar nedskrivninger på 138 millioner dollar i kvartalet knyttet til Brasse-funnet i Norge og Schooner og Ketch-feltene i Storbritannia.

Brasse-feltet står for 89 millioner dollar av nedskrivningene, knyttet til reduksjon i reserveestimatene. Konseptvalg på feltet skal skje i andre kvartal 2020.

På Tawke-feltet i den kurdiske regionen i Irak meldes det om en snittproduksjon på 119.800 fat olje per dag. Selskapet venter at snittproduksjonen i Tawke-lisensen vil ligge på 120.000 fat per dag ved utgangen av året, og at denne raten opprettholdes inn i 2020.

I løpet av 2019 har DNO satt i gang boring av ni brønner i den kurdiske regionen, og planlegger ytterligere ti brønner i fjerde kvartal.

I Nordsjøen var det igangsatt 13 brønner ved utgangen av tredje kvartal, og her er planen fire nye brønner før årsslutt, inkludert Canela, som er den første letebrønnen DNO er operatør for i Nordsjøen siden 2007.

Som tidligere annonsert betaler selskapet ut et halvårlig utbytte på 0,2 kroner.

«Gitt motvinden i det globale markeder, budsjetterer vi nå med en oljepris på 60–70 dollar fatet», sier DNOs styreformann Bijan Mossavar-Rahmani i pressemeldingen.

NewsWeb
Publisert: