Lete- og produksjonsselskap legger ned sin avdeling i Oslo

Britiske Spirit Energy legger ned sin avdeling i Oslo. 25 ansatte blir påvirket, melder enerWE.

Publisert: Publisert:

Det britiske lete- og produksjonsselskapet har siden april vurdert nedbemanning og nedleggelse av Oslo-kontoret deres. Onsdag bekrefter Tom Gederø, kommunikasjonssjef i selskapet, til bransjenettstedet enerWe at Oslo-kontoret blir lagt ned.

Bransjenettstedet skriver at selskapet har rundt 125 faste ansatte i Norge og at 25 av disse jobbet i Oslo.

– Spirit Energy er inne i sluttfasen av prosess der vi ser på selskapets struktur og om vi har riktig antall mennesker til den aktiviteten vi skal ha fremover. På bakgrunn av denne gjennomgangen er det besluttet å legge ned Oslo-kontoret og fortsette med ett kontor i Norge; hovedkontoret i Stavanger, sa kommunikasjonssjef Tom Gederø til enerWE.

Prosessen har blitt gjennomført uten oppsigelser. Gederø forteller til enerWe at to tredeler av de ansatte har takket ja til en frivillig sluttordning, mens en tredel blir med selskapet til Stavanger.

– Norge er et satsingsområder for Spirit Energy. Over halvparten av selskapets totalproduksjon kommer fra norsk sokkel og det er her de største investeringene blir gjort. Vi skal fortsette å lete etter olje og gass, gjennomføre utbyggingsprosjekter og produsere på norsk sokkel. Det betyr at det blir interessante oppgaver for mange i selskapet også i årene fremover, avslutter Gederø til enerWe.

Spirit Energy avvikler i Oslo

Les også:

Les også

Rystad tror Barents-olje kan bli liggende

Les på E24+

Hurtigruten seiler igjen: – Tenker på kollegene som fortsatt er permittert

Publisert:

Her kan du lese mer om