Hege Skryseth blir konserndirektør i Equinor

Hege Skryseth går inn i Equinor-ledelsen etter at Carrie Lockhart nylig varslet at hun ville slutte som konserndirektør for teknologi, digitalisering og innovasjon. Skryseth har tidligere vært leder for Kongsberg Digital og Microsoft Norge.

Hege Skryseth er konserndirektør i Kongsberg Gruppen, men går nå inn i Equinor-ledelsen.
Publisert: Publisert:

Hege Skryseth blir ny konserndirektør for forretningsområdet Teknologi, Digitalisering og Innovasjon (TDI) i Equinor.

Skryseth kommer fra jobben som konserndirektør i Kongsberg Gruppen, hvor hun leder forretningsområdet Kongsberg Digital. Hun har tidligere vært leder for Microsoft Norge og Geogroup AS.

Hun erstatter dermed konserndirektør Carrie Lockhart, som nylig meldte at hun ville slutte i Equinor for å returnere til USA. Lockhart hadde da vært i Equinor siden 2016, og satt i konsernledelsen fra juni 2021.

Da Lockhart gikk av ble Elisabeth Birkeland fungerende konserndirektør for TDI-området. Birkeland vil fortsette i stillingen inntil Skryseth kan tiltre, opplyser Equinor i en melding.

– Jeg er både stolt og glad for å ønske Hege velkommen til Equinor. Hun bringer solid erfaring fra industri og ledelse som vil forsterke Equinors konkurransekraft i energiomstillingen gjennom innovativ teknologi og digitalisering, sier konsernsjef Anders Opedal i Equinor ifølge meldingen.

– En unik mulighet

Equinors forretningsområde for teknologi, digitalisering og innovasjon skal bidra til økt sikkerhet og utslippskutt i selskapet. Det har også ansvar for Equinors ventureinvesteringer i selskaper innen nye teknologier, som fusjonskraft og batteriteknologi.

– Dette er en unik mulighet. Jeg ser frem til å begynne i Equinor, og til å bidra i den omstillingen som skal utvikle, produsere og levere energi i en karbonnøytral fremtid, sier Hege Skryseth ifølge meldingen.

Skryseth er styremedlem i Autostore, Tomra og Netcompany, og har tidligere hatt styreverv i NHO og IKT Norge. Av utdanning har hun blant annet en master of business administration (MBA) i finans og ledelse fra Norges Handelshøyskole fra 2007.

Les meldingen fra Equinor
Publisert: