Oljeprisen henter seg inn etter krasjet

Etter marerittdagen mandag tar oljeprisen igjen noe av det kraftige fallet på 30 prosent.

Publisert:

Oljeprisen fortsetter innhentingen tirsdag ettermiddag, mens markedet har blikket vendt mot oljeprodusentene Saudi-Arabia og Russland.

Litt etter klokken 12.30 stiger oljeprisen 12,7 prosent for dagen til 37,55 dollar fatet.

Mandagens fall var det største siden USAs krig med Irak i 1991. Prisen var ned mer enn 30 prosent på det meste natt til mandag, etter at handelen startet sent søndag kveld.

Mandagens ras kom etter at Saudi-Arabia og Russland uttalte at de ville øke produksjonen etter at en treårig avtale mellom landene og andre store oljeprodusenter for å begrense forsyninger falt gjennom.

– Oljeprisen finner tentativt støtte samtidig som statsobligasjonsrentene endelig har begynt å stabilisere seg. En kortsiktig bunn kan være på plass for nå, men lave oljepriser er her for å bli, sier analytiker Edward Moya i OANDA, ifølge Reuters.

Indikasjoner på nytt samarbeid med Opec

Ifølge Bloomberg News mandag sier Russlands energiminister Alexander Novak at han kan tenke seg et fornyet samarbeid med Opec-landene.

Den russiske energiministeren skal også ha sagt at det var Opecs posisjon hva gjelder ytterligere produksjonskutt som førte til uenigheten i Opec+, og at mandagens prisras var en effekt av uttalelsene fra saudiske Saudi Aramco.

– Starten av en priskrig

Etter bruddet i forhandlingene, valgte Saudi-Arabia å senke den offisielle prisen for olje til alle destinasjoner i april.

Det innebærer rabatter på en rekke oljeprodukter fra den statlige oljegiganten Saudi Aramco, til Asia, USA og til Nordvest-Europa, skriver Reuters.

– Dette er helt klart starten av en priskrig, og Saudi-Arabia var raske med å reagere denne helgen, ved å redusere den offisielle salgsprisen for april betydelig, skriver ING Economics i et notat, gjengitt av Bloomberg.

Utsetter rapport

U.S Energy Information Administration (EIA) utsetter utgivelsen av deres Short-Term Energy Outlook til onsdag 11. mars klokken 14.00 norsk tid for gi tid til å inkorporere de seneste hendelsene i oljemarkedet.

Det fremkommer en melding fra EIA mandag.

Det amerikanske energidepartementet (DOE) sa mandag at de følger markedssituasjonen og coronaviruset samt påvirkning på oljemarkedet etter kollapsen i forrige ukes Opec-møte.

«USA som verdens største produsent av olje og gass vil stå imot denne volatiliteten», heter det fra DOE.

Les også:

Les også

Oljeprisen stuper nær 30 prosent

Les på E24+

Oljens olje: Hva er egentlig brent crude?

Publisert: