Seadrill rammet av coronasmitte: 13 isolert på riggen West Phoenix

Én person har testet positivt for coronasmitte på Seadrill-riggen West Phoenix med 126 personer om bord. 13 er nå isolert på lugarene sine.

WEST PHOENIX: Riggen befinner seg for øyeblikket i Norskehavet.
Publisert:

Søndag bekrefter kommunikasjonsdirektør i Neptune Energy, Liv Jannie Omdal til E24 at det har vært én person smittet med coronaviruset på West Phoenix-boreriggen.

Etter at vedkommende ble fraktet til land for behandling, ble 13 kolleger satt i isolasjon på lugarene sine, forteller Omdal. Disse skal ha vært i nærkontakt og jobbet med den smittede den siste tiden.

– Det betyr ikke at det er påvist smitte eller symptomer hos dem, men det er forholdsregler som tas, sier Omdal.

I tillegg er alle som var i kontakt med vedkommende under frakten til land, også blitt varslet. Disse skal nå testes for viruset.

– Vi fikk varsel om smitten i går kveld klokken 20. Personen er nå til behandling på Molde sykehus, og Seadrill-riggen borer for tiden på oppdrag for Neptune Energy, sier Omdal.

Stanset boring og trafikk

Hun opplyser videre at det er 126 personer på riggen, som for øyeblikket befinner seg i Norskehavet, i nærheten av Heidrun og Draugen-feltene.

– Boreoperasjonen på riggen er stanset, brønnen er sikret og barrierer er på plass. Vi har iverksatt tiltak for å unngå spredning, og smittesporingen er godt i gang.

Senere søndag ettermiddag opplyser Omdal at også all helikopter-trafikk til og fra plattformen er stanset inntil videre.

Lørdag kveld skal helsepersonell ha ankommet boreriggen og startet intervjuer av de offshoreansatte, opplyser Omdal.

Les også

De første testene av Hurtigrutepassasjerer i Tromsø er negative

Seadrill har så langt ikke besvart E24s henvendelser.

Nye smittebølger

Smitten på West Phoenix kommer dagen etter at Hurtigruten meldte om at 33 ansatte var smittet på ekspedisjonsskipet Roald Amundsen, noe som førte til at alle passasjerene må varsles og at mange må i karantene.

Det var smitte på flere oljerigger og plattformer i starten av pandemien, og Equinor tok derfor grep og begrenset antallet folk offshore. Et nytt smittetilfelle på en rigg viser at nye smittebølger også kan ramme oljebransjen.

Dersom produserende plattformer blir rammet av smitte, kan det i verste fall føre til at produksjonen må stenges ned i en periode.

Fra tidligere er flere prosjekter under utbygging også rammet av coronasmitte, som bidrar til forsinkelser av prosjektene. Det gjelder blant annet Peregrino-prosjektet i Brasil og leveransen av produksjonsskipet Johan Castberg som bygges i Singapore.

Publisert: