Positive boreresultater på Wisting-funnet

Oljeselskapet OMV er nå tryggere på estimatene sine etter å ha boret mer i Wisting-funnet.

Lars Brage, direktør for utvikling og produksjon i oljeselskapet OMV Norge snakket om Wisting-funnet på Barentskonferansen 2017 i Hammerfest
Publisert: Publisert:

Oljeselskapet OMV er nå ferdige med boringen av avgrensningsbrønnen (7324/8-3) på Wisting-funnet (7324/8-1) i Barentshavet.

OMV bekrefter overfor E24 at det ikke er snakk et nytt funn, men en boring som ga viktige data om det store funnet som allerede er gjort.

– Ressursestimatet på Wisting-funnet vil bli oppdatert basert på evaluering av de nye brønndataene. Resultatet blir viktig for videre modning av Wisting-området med hensyn til en mulig utbygging, skriver Oljedirektoratet i en melding.

Før denne siste brønnen anslo OMV at Wisting-funnet inneholder mellom 22 og 80 millioner standardkubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter, tilsvarende 138 til 503 millioner fat.

– Denne avgrensningsbrønnen har vært viktig for å redusere usikkerheten i volumene samtidig har den gitt oss nyttig informasjon om reservoaregenskapene. Det er for tidlig å si om ressursestimatene, men brønndataene vil gi oss et godt grunnlag for videre evaluering, sier kommunikasjonsdirektør Kurt Michelsen i OMV Norge, i en kommentar til E24.

Ifølge direktoratet traff man på en oljekolonne på rundt 55 meter med «meget gode reservoaregenskaper» i Støformasjonen og «moderate til gode» reservoaregenskaper i Fruholmenformasjonen.

Brønnen ble boret rundt to kilometer sør for funnbrønnen, som ligger drøye 300 kilometer fra Hammerfest.

Les også

Regnefeil på over 100 milliarder da Barentshavet sørøst ble åpnet

Les også

– Dette lukter mer tap for staten

Les også

Søknadsrekord på norsk sokkel

Publisert: