400 søkere til fem jobber

Kampen om de ledige stillingene hardner til i oljebransjen. – Vi får flere søkere med seniorkompetanse, sier Lars Børve i Necon.

FÆRRE: Nedskjæringene i oljebransjen har skapt tøff konkurranse om de stillingene som lyses ut. Illustrasjonsfoto fra Oseberg B-plattformen.
Publisert: Publisert:

Siden oljeprisen satte kursen nedover sommeren 2014, har oljeselskapene og leverandørindustrien kuttet kraftig i bemanningen.

Senest tirsdag varslet det Aker-eide selskapet MHWirth at de skal kvitte seg med mellom 200-300 ansatte i Norge.

Dette har igjen skapt rift om de ledige stillingene på markedet.

Tirsdag ettermiddag ligger det 728 ledige stillinger fordelt på vel 398 annonser på Finn.no innen olje- og gassnæringen.

Til Offshore.no sier flere bedrifter som har stillingsannonser ute at de får et lass av søknader for tiden.

– Vi har hatt ute annonser der vi fikk langt over 400 søkere til fem stillinger, dobbelt som mye som vanlig, sier Nina Sævik i FMC Technologies til nettstedet.

Les også

Helge Lund begynner i ny jobb før tiden

Seniorprofil

Konsulentselskapet Necon er blant selskapene som skal ansette, og har i

MER Å VELGE I: Lars Børve.

skrevende stund 15 ledige stillinger ute innen olje og gass.

Til E24 sier administrerende direktør Lars Børve at de får flere søkere, men også at det er flere seniorer som søker. Seniorer regnes da som personer med over ti års erfaring.

– Tidligere har det vært lengre mellom de tyngste kandidatene. At de er lettere tilgjengelig, er vi glad for. Samtidig har etterspørselen etter de tjeneste vi leverer, blitt kraftig redusert.

Børve sier at de nå søker etter folk innen den delen av olje- og gassnæringen som fortsatt har bra aktivitet. Volumet er ikke det samme som tidligere, og det etterspørres mer spisset kompetanse.

– For kunder som trenger seniorkompetanse er det en god tid nå.

Mer mobilitet

Hos oljeselskapet Eni, som etter lang tids venting kan glede seg over at Goliat-plattformen omsider er på vei mot Norge, sier at situasjonen er det samme der. De skal øke bemanningen med tre ansatte.

– Søknadsfristen har ikke gått ut ennå, men vi har fått mellom 80–100 søknader til den ene stillingen vi har lyst ut i Stavanger, sier kommunikasjonssjef Andreas Wulff og fortsetter:

– Det er større mobilitet i arbeidsmarkedet. Det har også en sammenheng med det vi ser i form av stillingskutt hos andre selskaper i enkelte deler av næringen.

E24 har tidligere skrevet om avfallsbransjen som har ønsket overflødige oljeansatte velkommen inn i deres næring.

Les også

Dette er den nye sjefen i skandalerammet oljeselskap

Kompetent arbeidskraft

Offshore.no skriver at det tidligere har vært mange søkere uten formell utdannelse. Det er det ikke nå lenger, i hvert fall ikke hos FMC.

– Tidligere har vi fått henvendelser fra mange som ikke har en bakgrunn som kan knyttes til stillingen. Nå har vi derimot mange kvalifiserte søkere. Et av kravene våre er at alle arbeiderne skal kunne skandinavisk. Arbeidsspråket er engelsk, men den daglige dialogen er veldig viktig. I tillegg er Finn-annonsene våre norske. Da unngår vi en del søkere som ikke er relevante for oss, sier Sævik til nettstedet.

Finn.no er eid av Schibsted. E24 er eid av Schibsted. Enkelte ansatte har aksjer i Schibsted.

Les også

– Her ligger det mellom 50 og 60 Goliat-felt

Les også

Avgjørende Barentshav-avgrensning for Lundin

Publisert: