Tidligere Kværner-sjef bytter til Kristian Røkkes fornybarselskap: Erstattes av britisk Equinor-direktør

Flere sentrale folk i Aker-systemet har byttet plass den siste tiden i forbindelse med oppbyggingen av fornybarsatsingen. Det gjør også Karl-Petter Løken og inn i hans gamle jobb kommer Stephen Bull, som forlater Equinor til fordel for Kjell Inge Røkkes industrikonglomerat.

Karl-Petter Løken kom til Aker-systemet og ble Kværner-sjef. Da Kværner skulle fusjonere med Aker Solutions i fjor høst fikk han jobben som sjef for fornybardivisjonen.
Publisert:

Det har nå gått drøye to måneder siden Kværner og Aker Solutions igjen fusjonerte og ble til et selskap den 10. november 2020.

Samtidig har det pågått en stor intern flytteprosess av folk på kryss og tvers i Aker-systemet.

Nå er det klart at Kristian Røkke og nysatsingen Aker Horizons har snappet opp en av direktørene i ledergruppen til Aker Solutions-sjef Kjetel Digre.

Karl-Petter Løken går nemlig fra å være konserndirektør for fornybar energi og nye energiløsninger i Aker Solutions til å bli investeringsdirektør i Aker Horizons.

Det bekrefter Aker Horizons overfor E24. Aker Horizons er Akers nye datterselskap og «paraply» for storsatsingen på fornybar energi og lavkarbonløsninger.

Karl-Petter Løken kom fra oljeselskapet Lundin til Aker-systemet i 2018 for å bli sjef for Kværner.

I fjor sommer ble det annonsert at Kværner skulle fusjonere med Aker Solutions, og at Kjetel Digre skulle lede det nyfusjonerte selskapet. Det ble da annonsert at Løken skulle lede Aker Solutions divisjon for fornybar energi og nye energiløsninger.

Les også

Aker Horizons med fornybarkjøp

Flere har gått til Horizons

I forbindelse med det annonserte oppkjøpet av 75 prosent av irske Mainstream Renewable Power, ble ledergruppen i Aker Horizons vist frem i en presentasjon.

Der kommer det frem at det er flere enn bare Karl-Petter Løken som har tatt turen over fra Aker Solutions og inn i Aker Horizons-satsingen som Kristian Røkke leder:

I ledergruppen finner vi tidligere Aker Solutions-ansatte som kommunikasjonsdirektør Ivar Simensen, juridisk direktør Frode Strømø, Tom Selwood i finans og HR-direktør Karianne Kristiansen

Sjefene i både havvindselskapet Aker Offshore Wind og karbonfangstselskapet Aker Carbon Capture, henholdsvis Astrid Onsum og Valborg Lundegaard, kom også begge fra Aker Solutions.

Disse to jobber altså ikke Aker Horizons, men det er Horizons som forvalter eierskapet Aker-systemet har i de to selskapene.

I tillegg har Aker Horizons også rekruttert fra andre selskaper i og utenfor Aker-systemet.

Les på E24+

Røkke junior vil gå på børs med et grønt investerings-kinderegg

Les også

Aker henter ny finansdirektør fra Aker Solutions

Melder overgang etter 13 år i Equinor

Løken erstattes av Stephen Bull, får E24 bekreftet fra Aker Solutions.

Etter et par år i Morgan Stanley på 90-tallet gikk han over til Norsk Hydro på slutten av tiåret. Etter ni år meldte han overgang til Equinor (den gang Statoil).

I årene som fulgte har Stephen Bull hatt en rekke sentrale roller i Equinor, innen blant annet strategi, skifersatsingen på land i USA og forretningsutvikling.

I 2015 ble han direktør for utvikling av vind- og lavkarbonløsninger og i februar ble han regiondirektør for Nordsjøen i Equinors fornybardivisjon «New Energy Solutions», som ledes av Pål Eitrheim.

Bull tar dermed med seg bred erfaring og innsikt fra en av de tyngste industrielle satsingene på fornybar energi som pågår i norsk næringsliv for tiden – nemlig Equinors omstillingsprosjekt, der selskapet skal investere enorme milliardbeløp i nye virksomheter utenfor olje og gass.

«Etter 13 fantastiske år i Equinor har jeg tatt beslutningen om å jakte muligheter utenfor selskapet», skriver Bull selv på LinkedIn.

Han skriver at han starter i Aker Solutions til sommerne.

«De siste fem årene i Equinor har gjort et spesielt inntrykk på meg, med det utrolige privilegiet det er å få bidra til å bygge Equinors New Energy Solutions til et betydelig forretningsområde, med en ekstremt spennende vekstplattform», skriver Bull videre.

Les også

Nytt havvind-varp i USA: – I dag har vi fått ballen i mål

Publisert: