Energigiganten RWE kjøper fornybaraktør for 74 milliarder kroner

Tyske RWEs kjøp av Con Edison Clean Energy nær dobler førstnevntes fornybarportefølje i USA.

Gassmangel fører til at den tyske kraftgiganten RWE starter opp igjen tre enheter på sine brunkullkraftverk Neurath og Niederaussem. Nå kjøper det seg også opp i fornybarsektoren.
Publisert:

– Oppkjøpet av Con Edison Clean Energy er en viktig «boost» for RWEs grønne ekspansjon i USA, et av de mest attraktive og raskest voksende markedene for fornybar energi, kommenterer RWE-sjef Markus Krebber i en melding om den signerte kjøpsavtalen.

Beløpet den tyske energiprodusenten må ut med er på 6,8 milliarder dollar, tilsvarende 74 milliarder kroner.

– Den unike kombinasjonen av komplementerende porteføljer i offshore vind, solkraft og batterier skaper en av de ledende fornybarselskapene i det amerikanske markedet, uttaler Krebber.

Transaksjonen er ventet å være ferdigstilt i første halvdel av 2023. Den nær dobler RWEs fornybarportefølje USA til over syv gigawatt med operasjonelle eiendeler, opplyses det.

Con Edison Clean Energy er basert i New York og har rundt tre gigawatt med operasjonell kapasitet, der 90 prosent er innenfor solenergi, skriver RWE i meldingen. Fornybarselskapet har 500 ansatte, og samlet vil 1.400 ansatte etter kjøpet arbeide med fornybarområdet i USA hos RWE.

Tidligere denne uken ble det kjent at RWE på grunn av energikrisen i Europa besluttet å starter opp igjen tre kullkraftverk.

Tyskland har tidligere bestemt seg for å fase ut kullkraften innen 2038, og kraftbransjen har lagt sine planer ut fra dette.

Men det siste året har Russlands kutt i gasseksporten ført til gassmangel i Europa og skyhøye energipriser, som har ført til at Tyskland må tenke nytt om energiforsyningen.

Publisert: