Tysk delstat vil erstatte diesel: Kaster seg på hydrogentoget
Tyskland tar i bruk hydrogen for å erstatte diesel i togtransporten. Delstaten Niedersachsen skrev torsdag under kontrakt på 14 hydrogentog fra franske Alstom.
Franske Alstom bygger 14 hydrogentog for tyske Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG).
Selskapet planlegger å leie ut togene til en operatør.
I dag ble kontraktene for togene, fyllestasjonen og en 30-års servicekontrakt undertegnet i en seremoni i Wolfsburg.
Det skriver Alstom i en pressemelding.
– Fra nå av finnes det et reelt alternativ til dieseltog i ikke-elektrisk togtransport, sier økonomi- og transportminister Olaf Lies i Niedersachsen.
Togene skal frakte passasjerer mellom byene Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde og Buxtehude fra desember 2021.
Tyskland anser prosjektet som viktig, og den nasjonale regjeringen vil derfor støtte LNVG-prosjektet med 8,4 millioner euro, ifølge Alstom.
Les mer: Nikola-sjefen utelukker ikke børsnotering: – Et veldig sexy marked
Linde leverer ladestasjon
Togene heter Coradia iLint og skal kunne oppnå 140 kilometer i timen, og går opptil 1.000 kilometer på en tank, ifølge produsenten. Det skal produseres på Alstoms anlegg i Salzgitter i Niedersachsen.
Fyllestasjonen skal plasseres i Bremervörde og leveres av Linde Group. Dette utgjør en investering på 10 millioner euro som støttes av den nasjonale regjeringen.
Produksjonen av hydrogen skal skje ved hjelp av elektrolyse, som skal drives med vindkraft som planlegges i en senere fase av prosjektet.
– Denne utbyggingen vil bidra til etableringen av et hydrogensamfunn og vil skape nye løsninger for lagring og transport av energi, sier Bernd Eulitz, som sitter i ledelsen for Linde AG.
Siden toget drives på strøm produsert fra hydrogen vil det bare slippe ut vann og damp.
Togene er basert på Alstoms dieseltog, Coradia Lint.
I mars hadde Alstom en prøvetur med verdens eneste hydrogentog, og kjørte i 80 kilometer i timen på et testspor i tyske Salzgitter. Selskapet har siden vært på testing i Tsjekkia og Tyskland. Det skal testes i drift i løpet av 2018.