Ny redningsplan i Noreco: – Kan ikke betale renter før en ny løsning er på plass

– Selskapet fortsetter arbeidet med å finne andre løsninger, sier administrerende direktør i Noreco, Tommy Sundt.

TRØBBEL: Oljeselskapet Noreco er ute i hardt vær. Et nytt forslag til redningsaksjon i selskapet kan gjøre at aksjonærene sitter igjen med smuler.
Publisert: Publisert:

Oljeselskapet Noreco meldte mandag om en rekke endringer i selskapet, som fikk aksjen til å rase videre ned på Oslo Børs:

Selskapets styreleder trekker seg, det er mer trøbbel på oljefeltet Huntington og selskapet vil konvertere all obligasjonsgjelden til egenkapital.

Sistnevnte betyr at aksjonærene vil sitte igjen med bare fem prosent av aksjene, gitt at den nye redningsplanen blir godkjent.

Administrerende direktør i Noreco, Tommy Sundt, skriver i en epost til E24 at forslaget til den finansielle restruktureringen innebærer at all obligasjonsgjeld blir gjort om til egenkapital.

– Forslaget er ment å reflektere og balansere de enkelte obligasjonseiernes og aksjonærenes interesser på best mulig vis.

Noreco er midt i en finansiell knipe og prøver å få til en avtale med kreditorene for å overleve.

Les også

Milliardunderskudd for Noreco

– Jobber med å finne andre løsninger

Nå starter viktige diskusjoner med de ulike stakeholderne, herunder obligasjonseierne og deres rådgivere.

– Vi mener det er nødvendig å få en rask avklaring, for inntil en løsning er på plass har styret sagt at selskapet ikke kan betale renter og avdrag som forfalt i forrige uke. I mellomtiden fortsetter arbeidet også med andre mulige løsninger, sier Sundt.

Selskapet har tidligere bedt om å få utsatt avdragene på lånet fra 9. desember til 28. februar neste år. Nå ber de altså også om at innbetalingen av renter utsettes.

– Norecos finansielle situasjon og fremtidsutsikter er svekket som følge av den siste tids betydelige fall i oljepris, økte driftskostnader, samt at det har blitt nødvendig å framskynde avsetninger for framtidige fjerningskostnader, sa Sundt i en børsmelding tidligere mandag.

Sundt sier til E24 at den daglige driften vil bli lite påvirket av diskusjonene som pågår:

– Som det fremgår av dagens oppdaterte materiale, regner vi med at kontantbeholdningen ved årsskiftet vil være rundt 600 millioner kroner såfremt vi ikke betaler renter og avdrag. Mot slutten av 2015 vil vi imidlertid være i minus med mindre vi finner løsninger.

Les også

Katastrofeaksjen stuper videre

Halvering av aksjen

Noreco-aksjen ble mer enn halvert på Oslo Børs under mandagens handel. I åpningsminuttene falt aksjen 53,93 prosent til 88 øre.

Aksjen ble tatt ut av handelen fredag morgen, på selskapets forespørsel, men kom tilbake igjen mandag, etter samtykke fra Oslo Børs og Finanstilsynet.

Problemer med Huntington

Noreco varslet i november at de trolig ikke er i stand til å oppfylle lånebetingelsene sine mot slutten av 2014 og i 2015 – blant annet grunnet produksjonsproblemer på selskapets viktigste oljefelt, Huntington.

Mandag varslet selskapet om at operatøren på Huntington-feltet har informert Norwegian Energy Company (Noreco) om at produksjonen fra feltet blir ytterligere forsinket som følge av en utilsiktet hendelse under oppstart av stigerørsplattformen i CATS-systemet.

Man venter seg nå at produksjonen vil være stengt til minst 18. desember og mest sannsynlig lenger. Den opprinnelige planen var at produksjonen skulle være i gang igjen 5. desember.

Huntington har vært stengt siden 18. oktober i år på grunn av restriksjoner i rørledningssystemet CATS (Central Area Transmission System) - et rørstransportsystem på britisk sokkel der Huntington ligger.

Les også

Derfor fratrer Noreco-sjefen

Norecos styreleder ønsker å gå

Styreleder Erik Henriksen har meddelt at han ønsker å fratre sitt styreverv i Norwegian Energy Company (Noreco). Det ble kjent i en børsmelding mandag.

Les også:

Fredriksen-døtrene åpne om brudd og kriseAnalysesjef om Russland-fallet: – Det kan bli stygtSiem tror riggbransjen vil slite lenge250 oljemilliarder borte fra Oslo BørsOljefallet som ikke stanser: – Jeg har ikke sett maken på 20 årValutaanalytiker: - Usikkerheten har ikke vært større siden finanskrisen

Publisert: