Oljeprisen faller på morgenkvisten

Oljeprisen har snudd etter prisoppgang fredag.

LAVERE OLJEPRIS: Oljeprisen faller ved ukestart. Her ses deler av et oljeskip i mexicogulften, drevet av Pemex, der Bergesen Woldwide er medeier.
Publisert: Publisert:

Brentoljen handles ned 25 cent til 124,82 dollar fatet. Fredag steg Brentoljen med 1,7 dollar. Ved stengetid på Oslo Børs ble Brentoljen handlet for 124,99 dollar fatet.

WTI-oljen er mandag morgen ned 33 cent til 106,54 dollar fatet.

Det er ventet at amerikansk statistikk som slippes denne uken vil vise en styrkning av amerikansk økonomi. Ifølge Bloombergs undersøkelse ventes det sterke tall for varige goder i februar og privatforbruket er ventet å vise det sterkeste tallet på fem måneder.

Følg oljeprisen på E24 Børs

I tillegg kan tilbudsforstyrrelser i Iran fortsette å støtte oppunder oljeprisen, men en sterk oljeprisoppgang er lite sannsynlig i andre kvartal fordi større raffinerier skal gjennomgå vedlikehold til våren, mens forvaltere trimmer sine lange posisjoner i olje på signaler om moderat kinesisk vekst, ifølge råvarehandlere i Shanghai og Seoul.

- Vi forstår at investorer og industrielle innkjøpere er sensitive til overskriftene fra Iran, men oljeprisens oppgang sent i fjor og i første kvartal i år er overdreven, sier en salgsrepresentant ved SK Innovations Shanghai Office til Dow Jones Newswires.

Les også:

Publisert: