Oljeprisen på vei mot julinivåer

Kulde og tro på en gresk løsning løfter nordsjøoljen til det høyeste side juli 2011.

ØKER OLJEPRISEN: At Hellas nærmer seg en løsning, er med på å sende oljeprisen opp.
Publisert:

Flere faktorer bidrar på oppsiden, med økt optimisme relatert til de greske gjeldsforhandlingene samt vedvarende geopolitiske spenninger både relatert til Nigeria og Iran.

I skrivende stund blir frontkontrakten for Brentolje handlet opp 59 cent til 117,79 dollar per fat, mens tilsvarende WTI-kontrakt handles opp 20 cent til 98,91 dollar fatet.

Ved stengetid på Oslo Børs onsdag ble WTI-oljen handlet for 98,5 dollar fatet, mens Brentoljen ble handlet for 116,3 dollar fatet.

- Vi følger nøye med på utviklingen i Europa. En avtale kan komme i løpet av uken, uttaler en Tokyo-basert trader til Dow Jones Newswires.

E24 BØRS:Følg oljeprisene

Venter på Hellas

Hellas finansminister Evangelos Venizelos sier i en uttalelse tidlig på torsdag at Hellas håper å kunne løse de ubesvarte spørsmålene på møtet med ØMU-landenes finansministere, som holdes i Brüssel senere i dag.

LES OGSÅ: Sendrektige grekere gir børsfall i Asia

På onsdagens utsatte møte kom lederne for de tre partiene i Hellas' koalisjonsregjerning til enighet blant de fleste av kravene fra internasjonale långivere. Lederne klarte ikke å bli enige om en sak knyttet til reduserte pensjoner, noe som betyr at Hellas er 300 millioner euro fra sitt budsjettbesparingsmål.

Samtidig bidrar geopolitiske spenninger på oppsiden. Ifølge Ker Chung Yang, råvareanalytiker i Phillip Futures, kan Brentoljeprisen passere 120 dollar fatet i løpet av de neste dagene grunnet politiske spenninger i Nigera og Iran.

Kald opptur

Kaldt vær i Europa bidrar også til å opprettholde den høye oljeprisen.

Oljeprisene falt tilbake rett etter at de amerikanske oljelagrertallene kom inn svakere enn ventet onsdag ettermiddag. Ifølge oljeanalytiker Torbjørn Kjus hos DNB Markets var totalinntrykket bearish, hvor han særlig trakk frem svake etterspørselstall som en bearish faktor.

Dog, tiltok oljeprisene over en dollar fra klokken 17 og til stengetid 21.30.

Flere hendelser på makrokalenderen i dag kan bidra til bevegelse i oljeprisen, hvorav ECBs rentemøte samt amerikanske Jobless Claims er av de viktigste. Det rettes også fokus mot Bank of Englands rentebeslutning og noen eventuelt nye kvantitative lettelser.

Publisert: