Aker Solutions og Subsea 7 med betydelige kontrakter på Trell og Trine-prosjektet

Aker BP drysser ut kontrakter på opp mot 1,5 milliarder kroner til hver av selskapene.

Alvheim feltet til Aker BP i Nordsjøen
Publisert:

De to oljeserviceselskapene Aker Solutions og Subsea 7 melder begge torsdag at de er tildelt kontrakter fra oljeselskapet Aker BP på Trell og Trine-prosjektet i Nordsjøen.

De to kontraktene er omtrent like store.

Subsea 7 melder om at deres kontrakt er på mellom 50 og 150 millioner dollar, mens Aker Solutions melder om en kontrakt på én halv til 1,5 milliarder kroner for leveranser til prosjektet som skal knyttes til produksjonsskipet Alvheim.

Aker Solutions skal blant annet levere et undersjøisk produksjonssystem, mens Subsea 7 blant annet skal levere koblingen til produksjonsskipet Alvheim.

– Trell og Trine-feltutviklingen er et utmerket eksempel på hvordan vårt samarbeid med Aker BP og Aker Solutions, gjennom Aker BP Subsea-alliansen, bygger på vår kollektive erfaring fra tidligere og pågående prosjekter, sier Monica Th. Bjørkmann, visedirektør i Subsea 7 i en pressemelding.

Les også

Trell og Trine er første par ut: Aker BP med bølge av utbyggingsplaner

Onsdag troppet Aker BP, Lotos og Petoro opp på olje- og energiminister Terje Aaslands kontor for å overlevere utbyggingsplanen for Trell og Trine-prosjektet til om lag seks milliarder kroner.

Oljeprosjektet innebærer investeringer på nær seks milliarder kroner, ifølge Aker BP. Rundt 70 prosent av dette vil etter planen gå til norske leverandører, ifølge utbyggerne. Produksjonsstart for Trell og Trine er planlagt til første kvartal 2025.

Aker BP og Aker Solutions er begge dominert av Kjell Inge Røkke på eiersiden. Subsea 7 har Siem Industries, kontrollert av Kristian Siem, som største eier.

Publisert:

Her kan du lese mer om