Ann-Christin Andersen slutter i TechnipFMC

Etter nesten 20 år i oljeservicegiganten skal Ann-Christin Andersen finne på noe nytt. Hun takket nei til en ny jobb i konsernet for å kunne beholde hjemmebasen i Norge.

Ann-Christin Andersen, digital direktør i Technip FMC, avbildet på ONS 2018 i Stavanger
Publisert: Publisert:

Ann-Christin Andersen, digital direktør og mangeårig veteran i oljeservicegiganten TechnipFMC forlater selskapet 1. juli.

Det bekrefter Andersen selv og selskapet overfor E24.

Andersen har vært en sentral figur i leverandørindustrien i en årrekke og hun var lenge Norgessjef i konsernet.

– Da jeg takket ja til å bli digital direktør i konsernet visste jeg jo også at det var en stilling som handlet om å igangsette den digitale transformasjonen i selskapet, og at det arbeidet på et eller annet tidspunkt skulle overtas av de forskjellige forretningsenhetene, sier Andersen.

Hun forteller at hun egentlig hadde tenkt å sitte i jobben til i høst, men at det dukket opp et tilbud om en annen stilling internt. Det var da snakk om å flytte utenlands, og Andersen er åpen på at det ikke føltes riktig for henne nå.

Les også

Direktør i oljeservicegigant fikk professorhjelp: Advarer mot General Electric-fellen

– Mange vil kanskje synes det er rart

Da hun for et par år siden ble utnevnt som digital direktør i den fransk-amerikanske oljeservicegiganten fikk hun gjennomslag for at stillingen hennes skulle være basert i Norge, og ikke i Frankrike, USA eller et annet sted.

– Jeg må bare være ærlig på at det for meg er viktig å ha en jobb der jeg kan ha bopel i Norge. Det å bidra til utviklingen av næringslivet i Norge er også veldig viktig for meg, selv om mange kanskje vil synes det er rart å takke nei til en lederjobb internasjonalt, sier Andersen.

– Samtidig har dette også vært et vanskelig valg. Jeg har vært 19 år i selskapet og det er vanskelig å forlate så mange gode kollegaer, fortsetter hun.

Akkurat hva Andersen skal gjøre videre vil hun foreløpig ikke ut med, annet enn å fortelle at hun er i en prosess.

– Jeg har vært 30 år i denne bransjen og har lært utrolig mange ting på veien. Så nå skal jeg se på hvordan jeg kan bruke den kunnskapen og erfaringen videre.

Andersen har også vervet som styreleder i Norsk Industri Olje og Gass, og hun sier at hun har informert valgkomiteen om at hun skifter arbeidsgiver i juli.

Les også

TechnipFMC spår enda flere LNG-prosjekter – men tror småprosjekter blir vanskelig å få til uten store kostnadskutt

Slår IT og digitalisering sammen

Lars Ole Bjørnsrud, kommunikasjonsdirektør i TechnipFMC Norge, forteller at rollen som digital direktør (CDO) nå vil bli sammenslått med rollen som informasjonsdirektør (CIO), og det er Stuart Miller som vil ha denne rollen. Han er informasjonsdirektør i dag og vil fortsatt være basert i Storbritannia.

Konsernet slår dermed sammen IT-divisjonen og digitaliseringssatsingen i én enhet.

– Fortsetter digitaliseringsarbeidet som før?

– Ja, det gjør det. Denne satsingen har et stort fotavtrykk i Norge som er bra for selskapet, sier Bjørnsrud.

Under Stuart Miller vil norske Tove Stuhr Sjøblom få rollen som ansvarlig for både programvare og digital transformasjon i konsernet. Hun har i dag ansvaret for det siste.

Sjøblom har tidligere mange års erfaring fra Equinor og hun var i perioden 2016–2018 direktør i Oslo Energy Forum.

– Jeg hentet Tove til TechnipFMC for ett år siden og har alltid tenkt at hun er en slags arvtager, sier Andersen.

Les også

Ulltveit-Moe kaprer Veritas-topp til å lede klimanettverk

Les også

Overflod av gass og mild vinter gir priskollaps i Europa

Les også

– Uakseptabelt at selskapene ikke følger opp avvik

Publisert:

Her kan du lese mer om