Aker Solutions flytter geologene til «verktøykassen» Akastor

Geologene i Aker Solutions-selskapet Aker Geo får likevel ikke være med i det nye selskapet.

NOEN SISTE JUSTERINGER: Styreformann Øyvind Eriksen og resten av styret i Aker Solutions har besluttet at geologene i Aker Geo skal flyttes over i selskapet Akastor i forbindelse med oppsplittingen av oljeservicekonsernet.
Publisert:

Den 30. april i år annonserte Aker Solutions en ny strategisk plan for å splitte opp selskapet i to selskaper - det nye Aker Solutions og Akastor.

Målet med oppsplittingen skal være å «strømlinjeforme» selskapet», der formålet er å redusere kostnadene og styrke de ulike virksomhetene i konsernet.

Tirsdag morgen melder Aker Solutions at enda en enhet vil bli flyttet over til Akastor.

Styret skal i august ha bestemt seg for at de rundt 65 ansatte i Aker Geo ikke får bli med over i det nye Aker Solutions.

Det Stavanger-baserte datterselskapet leverer tjenester og analyse innen geologi, petrofysikk, reservoarmodellering og -simulering, produksjonsteknologi og- drift, samt brønngeologi.

Overføringen til Akastor vil skje i forbindelse med gjennomføringen av Aker Solutions-splitten som er planlagt til slutten av september.

- En del av verktøykassen

Mens man i Aker Solutions har plassert de virksomhetene man mener har mye til felles og som har synergier, så skal virksomhetene i Akastor drives separat fra hverandre, samtidig som man åpner for å selge ut verdier.

- Nye Aker Solutions skal konsentrere seg om daglig drift og organisk vekst. Kjøp, salg og fusjoner av virksomheter vil være en del av verktøykassen til Akastor som vil bli brukt fra første stund, sa styreleder Øyvind Eriksen til E24.

Etter oppsplittingen vil det nye Aker Solutions bestå av virksomhetene subsea, navlestrenger (umbilicals), ingeniør, samt vedlikehold og modifikasjon. Akastor vil bestå av virksomhetene boreteknologi, prosesseringssystemer, oilfield and marine assets (blant annet offshore-fartøyene), surface umbilical riser flowline, som var del av subsea, business solutions, og altså Aker Geo.

Samtidig som Aker Solutions annonserer den nye omrokeringen offentliggjør også selskapet oppdaterte finansielle oversikter over virksomhetene.

Aker Geo er rapportert under «Eiendom og andre aktiva», en enhet som ifølge regnskapet gikk med et tap før skatt på 170 millioner i fjor.

Siden 2011 har denne enheten opplevd en kraftig forverring i resultatene, men tallet inkluderer altså flere virksomheter enn Aker Geo alene.

Ifølge tall fra Brønnøysund hadde Aker Geo AS en omsetning på 141,6 millioner kroner i fjor og et resultat før skatt på 1,76 millioner kroner. Mens omsetningen har vært relativt stabil har resultatet falt i selskapet siden 2011.

Les mer om oppsplittingen av Aker Solutions:

Røkkes Aker Solutions splittes i toDisse lederskiftene skjer i Aker Solutions- Vi har fått innfridd våre forutsetningerAkastor blir en verktøykasse for kjøp og salgDette skipet skaper nytt hodebry for Aker Solutions

Publisert:

Her kan du lese mer om