Finnmark Sp krever at Equinor finner andre løsninger for elektrifisering av Melkøya

Elektrifisering av Melkøya går ut over industrietablering i nord, og Equinor må pålegges å finne andre metoder for å kutte klimautslippene, mener Finnmark Sp.

Equinor produserer flytende naturgass (LNG) ved anlegget på Melkøya. Men driften fører til store utslipp av CO2. Planen er å kutte utslippene ved å elektrifisere driften.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Senterpartiets fylkeslag i Finnmark vedtok en resolusjon på årsmøtet søndag der de gjentar motstanden mot elektrifisering av gassanlegget. De ber regjeringen pålegge Equinor å finne andre løsninger.

Equinors plan er å redusere utslippene av klimagassen CO2 fra gassanlegget ved å hente kraft fra strømnettet.

– En slik elektrifisering har allerede satt, og vil fortsatt sette, en effektiv stopper for annen industrietablering og opprettelse av arbeidsplasser i hele Troms og Finnmark, da det meste av landstrømmen er reservert til Melkøya, heter det i resolusjonen.

At Equinor legger beslag på strømkapasiteten, betyr at det er umulig å etablere ny industri som krever større mengder kraft.

– Det vil med andre ord si at ingen nye større arbeidsplasser kan skapes i en region som sliter med fraflytting, mener fylkeslaget.

Les også

Kampen om kraften i nord: – Regjeringen har ingen plan. Det er tru, håp og kjærlighet

Publisert: