Utvider letingen etter Olje- og gass

Regjeringen utvider tildelingene i forhåndsdefinerte områder (TFO) med ytterligere 92 blokker på norsk sokkel.

UTVIDER: Regjeringen vil tildele enda flere områder for leting etter olje- og gass.
  • NTB
Publisert:

– Årlig tildeling av leteareal er en del av de gode, forutsigbare og stabile rammevilkårene vi har i Norge. Vi legger dermed også til rette for videre aktivitet og verdiskaping i Nord-Norge, sier olje- og energiminister Terje Aasland i en pressemelding.

Konsesjonsrundene på norsk sokkel som går under navnet «tildeling i forhåndsdefinerte områder» (TFO) fokuserer på de modne delene av sokkelen hvor geologien er kjent og infrastrukturen er godt utbygd.

STATSRÅD: Olje- og enerigiminister Terje Aasland (Ap), her med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i bakgrunnen.

— Jeg har nå en klar forventning om at de mest sentrale selskapene i Barentshavet er sitt samfunnsansvar bevisst. Vi trenger å finne mer gass i Barentshavet for å få på plass ny infrastruktur. Videre leting er viktig for å sikre at Norge forblir en sikker og forutsigbar leverandør av olje og gass til Europa. Dette er spesielt viktig i dagens sikkerhetspolitiske situasjon, fortsetter olje- og energiministeren.

Selskapenes søknadsfrist i denne konsesjonsrunden er satt til 23. august kl. 12.00. Etter at søknadsbehandlingen er ferdig, tas det sikte på tildeling av nye utvinningstillatelser i de utlyste områdene i begynnelsen av 2024.

Publisert:

Her kan du lese mer om